Fakta
- 6 stk. 24.964,50
Château Angélus
- 6 stk. 24.964,50
4.895,-
6.526,67 pr. l.
6 stk.
24.964,50
4.160,75 pr stk.
Spar 4.405,50
Anbefalinger
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
99
Give this some time in the cellar and it will probably hit triple digits. It is that good! Jeff Leve - Marts 2023
Robert Parker - The Wine Advocate
97
William Kelley - April 2023
James Suckling
99
Maj 2023
Decanter Magazine
97
Georgina Hindle - Januar 2023
Jancis Robinson
18
James Lawther MW - April 2021
Beskrivelse
Château Angélus tegnes i dag af den stadig ungdommelige Stéphanie de Boüard-Rivoal, der kalder 2020 for en "rich and complete vintage, the perfect synthesis of its two illustrious predecessors, 2018 and 2019, is the consequence of an amazing scenario."
Stéphanie blev "indsat" i jobbet i forbindelse med sin 30-års fødselsdag i 2012, da hendes far Hubert de Boüard de Laforest ville have ro på bagsmækken både i forhold til familien og skattevæsenet, og meget belejligt fulgte der en ekstra lille gave med, da det også var i 2012, at Château Angélus blev løftet op ved siden Ausone og Cheval Blanc i Premier Grand Cru Classe A. En forfremmelse der senere blev fejret med guldtryk på flaskerne og en prisstigning, man aldrig havde set magen til i Saint-Emilion. Slet ikke i en mellemfornøjelig årgang.
Prisstigningen blev ikke ligefrem tiljublet, men accepteret, og siden har Stéphanie stået i spidsen for tilkøb af yderligere parceller, luksuriøse restauranter nede i Saint-Emilion, på den berømte Place de la Bourse inde i Bordeaux, og senest har hun så også erhvervet et helt landbrug i Saint-Loubès ned til Dordogne-flode, så det lille dynasti kunne blive delvis selvforsynende.
Château Angélus er således blevet en del af en holistisk fortælling, der handler om, at fornøjelsen ved at smage den god vin bliver endnu større ved det veldækket bord, hvor man fornemmer kokkenes kærlighed, gæstfriheden og den franske livsstil i det hele taget. Og ikke nok med det. Château Angélus er også blevet en del af en helt anden fortælling, i det den har været på "rollelisten" i de 3 James Bond film Casino Royale (2006) Spectre (2015) og senest No Time to Die (2021).
I kælderen er det er stadig Hubert de Boüard, der regerer, og 2020-årgangen er hans 37-tyvende, mens det er den sidste for Emmanuelle d'Aligny-Fulchi, der har været Hubert de Boüard assisterende vinmager og "Directrice Technique" siden 1996.
Der er tale om manuel høst under smuk sensommersol i perioden fra den 15. til den 30. september. Klaserne er soigneret i vinmarken og efter alle stilke er fjernet er de blevet optisk sorteret i et anlæg, som blev installeret i forbindelse med omfattende moderniseringer i 2012/13. Druerne fra de forskellige parceller får lov til at sætte sig i 3-6 dage inden de forvandles til vin uden fremmede gærstammer i en blanding af stål, beton og egetræ. 22 måneders modning i nye fade er normen, men for at profilere frugten, er en del af vinene siden 2018-årgangen blevet taget fra "før tid" og i stedet modnet i amfora og foudre. Hvor stor en andel, dette drejer sig om i den endelige cuvée, oplyses ikke.
"This vintage displays a seldomachieved degree of elegance, while the highest levels of purity and precision are reached with this blend of extraordinary Merlot and characterful Cabernet Franc." Stéphanie de Boüard-Rivoal
Producent
følger
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter