Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 1.912,50
Château du Courlat - Magnum 1,5L
- 6 stk. 1.912,50
375,-
500,- pr. l.
6 stk.
1.912,50
318,75 pr stk.
Spar 337,50
Beskrivelse
Med god hjælp fra den berømte konsulent Michel Rolland og det team, der også står bag vinene fra Clos du Clocher og Château Bonalgue i Pomerol, lykkes det for Château du Courlat at producere en af de bedste og mest stabile vine i hele Lussac-Saint-Emilion.
Hovedrollen indtages af druen Merlot, der høstes maskinelt fra vinstokke med en gennemsnitsalder på 25 år. Druerne sorteres en første gang, mens de stadig befinder sig ombord på høstmaskinen og endnu engang, når de bevæger sig hen over det vibrerende bord, der under høsten stilles op ved indgangen til kælderen.
Druerne knuses inden de pumpes op i cement og rustfrit stål hvor de med daglige overpumpninger i løbet af 4 uger forvandles til en ung vin som presses og efterfølgende modner halvt i cement og halvt i brugte fade indtil den næste høst begynder at presse sig på. Så sammenstikkes den endelige cuvée og efter en traditionel klaring med friske æggehvider og en let filtreres tappes vinen på flaske således at tankene og fadene kan nå at blive klar til endnu en årgang.
Resultatet er en fint duftende vin med elegante associationer til jordbær, solbær, røde blommer og pikante strejf af kanel. Det kan smages at vinen har nydt godt af alt det gode 2019-årgangen gjorde for vinbønderne i Bordeaux. Simpelthen bedre end den også dejlige 2018’er. Kort sagt charmerende, veloplagt og ret imponerende.
Vinen fortjener de store Bordeaux glas og måske endda en tur på karaffel, hvis du ønsker at klippe toppen af friskheden, og den er qua den fine underliggende syre en indlysende ledsager til de mere intense retter. Prøv den for eksempel sammen med en gang hjemmelavede anderilletter gerne sammen med fine strimler af syrligt syltet selleri.
Producent
Dette slot, den ene af de 5 ejendomme, som det velrenommerede vinhandelshus Jean-Baptiste Audy ejer, drives idag af grundlæggeres oldebarn Jean-Baptiste Bourotte, der tog over efter sin far i 2003.
Slottet er et af de smukkest beliggende i hele Lussac-Saint-Emilion med ankomst ned gennem en allé af gamle cypresser, bevarede stalde fra middelalderen og mulighed for vinsmagning ved den lille sø, der adskiller slottes park fra de 17 ha. med vinstokke.
Vigtigst er det imidlertid at Jean-Baptiste Bourotte ikke lader sig gå på af økonomien i satelitområderne, og med hjælp fra konsulenterne Michel Rolland og Christian Veyry samt den charmerende tekniske direktør Cécile Dupuis er det lykkedes, at positionere Château du Courlat som et af de 2-3 bedste slotte i hele appellationen.
Således skriver Robert Parker “Always among the best in the appellation”, og Decanter synger næsten den samme sang når de skriver “Among the 10 best wines in the Saint-Emilion satellites”
Vinmarkerne er tilplantet med 80% Merlot og 20% nogenlunde ligeligt fordelt mellem Cabernet Sauvignon og Cabernet Franc, og i gennemsnit bliver det til 70.000 flasker fordelt på de to vine Château du Courlat “Classic” og den rene Merlot Château du Courlat "Cuvée Jean Baptiste".
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter