Fakta
- 6 stk. 9.154,50
Château Haut-Bailly
- 6 stk. 9.154,50
1.795,-
2.393,33 pr. l.
6 stk.
9.154,50
1.525,75 pr stk.
Spar 1.615,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
97
Antonio Galloni - December 2022
La Revue du Vin de France
95
Guide vert 2024
Jancis Robinson
17+
Jancis Robinson - December 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
94+
William Kelley - April 2023
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
98
Jeff Leve - Marts 2023
Beskrivelse
Château Haut-Bailly har hvert år i det nye millennium leveret en af de bedste vine i hele Bordeaux takket være et gnistrende samarbejde mellem vinmageren Gabriel Vialard og Véronique Sanders Van Beck, der gled ind i rollen som General Manager kort efter hendes familie på grund af arvestridigheder valgte at sælge slottet til den amerikanske bankmand Robert Wilmers i 1998.
Slottet blev mere end en investering for først Robert Wilmers og efter hans død i 2017 for hans søn Chriss Wilmers og det har betydet, at betydelige (hemmeligholdte) summer er fløjet Château Haut-Baillys vej i hele det nye millennium og det har betydet at slottet om ikke matcher så i hvert fald banker voldsomt på porten til Château Haut-Brion når det handler om at producere den ultimative oplevelse i Péssac-Léognan appellationen og blandt Cru Classé vinene i Graves.
Således er Haut-Bailly her i 2020-årgangen, den første vin produceret i den nye state of the art chais med 97,18 point placeret som nummer 18 på Wine Services såkaldte "Wine Expert Rating (WxR)", som er en liste, der indsamler og beregner gennemsnittet af en snes førende vineksperters aktuelle ratings at de førende slotte i Bordeaux.
Véronique Sanders tanker om 2020-årgangen i lyset af den totale nedlukning af det franske samfund er smukke og eftertænksomme: ”The highlight of 2020 is to have achieved a very fine vintage in a year that has had its share of surprises. Put to the test by a succession of sanitary and climatic difficulties, we were continuously able to adapt to face each situation.
This unexpected year reminds us that surprise is part of life. It is even at the heart of our activity, as the work in the vineyard is constantly subject to the unpredictability of weather. The beauty and the very essence of our profession are to deal with the commands of nature. We do not know what tomorrow will bring, and this lack of certainty opens up the field of possibilities. It is an invitation to dream.
Dreaming and making people dream is what drives us at Haut-Bailly. We have the honour and privilege to live on an exceptional terroir, in a place that inspires us every day. Haut-Bailly nourishes our dreams and is enriched by them when they come true. The completion of the construction of our modern cellar opens a new chapter for the estate.
This architectural work is an extension of our vineyard. It blends perfectly into the landscape, and the softness of its lines reflect the vineyard that surrounds it. The interior is spectacular, with unexpected volume, multiple perspectives and the omnipresent feeling of peace and harmony. It brings with it the promise of new heights for Haut-Bailly.
And since we have the freedom to dream, let us dream of freedom!”
Producent
Château Haut-Bailly har hvert år i det nye millennium leveret en af de bedste vine i hele Bordeaux takket være et gnistrende samarbejde mellem vinmageren Gabriel Vialard og Véronique Sanders Van Beck, der gled ind i rollen som General Manager kort efter hendes familie på grund af arvestridigheder valgte at sælge slottet til den amerikanske milliardær Robert Wilmers i 1998.
Slottet blev mere end en investering for først Robert Wilmers, og efter hans død i 2017 også for hans søn Chriss Wilmers, og det har betydet, at hemmeligholdte summer er fløjet Château Haut-Baillys vej i hele det nye millennium med det resultat, at slottet om ikke matcher så i hvert fald banker voldsomt på porten til Château Haut-Brion, når det handler om at producere den ultimative oplevelse blandt Cru Classé vinene i Graves og i i Péssac-Léognan appellationen i det hele taget.
Château Haut-Bailly har i dag, efter at vinmarkerne fra det nærliggende Château Le Pape, som Robert Wilmers købte i 2012, er blevet ”adlet”, lidt mere end 40 ha. at gøre godt med. Og det bemærkelsesværdige er, at de oprindelige godt 30 ha. omkring selve slottet nærmest 1:1 er de samme, som dem familierne Goyaneche og Daitze opkøbte i 1530 for at etablerede kommerciel vinproduktion på stedet.
Château Haut-Bailly har ligesom de fleste andre slotte været ejet af adskille forskellige familier og konstellationer af partnerskaber, der har formået at levere på et niveau, som har betydet, at vinene har været om ikke berømte så populære i mere end 400 år. Et af partnerskaberne inkluderede i midten af 1600-tallet familien Le Bailly, som gav slottet sit navn og i øvrigt residerede i den periode, hvor Château Haut-Bailly, som et af de første slotte, begyndte at forlange, at der blev sat årgang på vinene.
I 1872 blev Haut Bailly købt af Alcide Bellot des Minieres, og det var ham der stod for opførelsen af det slot, som vi i dag forbinder med ejendommen, og senere var det også ham, der måtte indse at hans investering var yderst tvivlsom, da vinlusen kom snigende og i løbet af et par årtier invaderede hovedparten af Europas vinmarker.
Mens de fleste andre forfulgte genopretningen med podning af vinstokkene på amerikanske phylloxera-resistente rødder tøvede Alcide Bellot i det han mente at de fremmede rødder ville ændre vinenes profil for altid. I stedet valgte han at vaske sine vinstokke med en blanding af kobber og sæbe opløst i vand hvilket betød at en betydelig del af vinstokkene overlevede epidemien og angiveligt derfor fik Château Haut-Bailly ry for at producere en af de bedste vine i hele Bordeaux i årtierne op til og efter år 1900. Vine der opnåede priser på niveau med dem i toppen af 1855-klassifikationen.
Herefter gik det stille og roligt ned ad bakke, indtil den belgiske négociant Daniel Sanders købte slottet i 1955 og påbegyndte den genrejsning, som Wilmers-familien siden har videreført frem til i dag, hvor Le Grand Vin fra Château Haut-Bailly hvert år placerer sig blandt de bedst bedømte, når de nationale og internationale levebrødseksperter kommer forbi.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pessac-Leognan er en relativt ny appellation skabt i 1987. Den udgør den nordlige del af det der før samlet hed Graves på venstre bred af Garonne floden lige syd for byen Bordeaux og dækker ca 1200 ha. Jordbunden er grus og sandholdig og Pessac-Leognan positionerer sig helt unikt i forhold til vinene fra Haut-Medoc i det både hvidvine og rødvine tillades indenfor appellationen og begge produceres på højt niveau. De røde har lighedstræk med rødvinene fra appellationerne i Haut-Medoc og produceres på samme druesorter dvs Cabernet-Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec og Carmenere. De hvide laves på Semillon, Sauvignon Blanc og Muscadelle og både rød og hvidvine fadlagres. Kun et enkelt slot blev klassificeret i 1855 klassifikationen, og det endda Premier Grand Cru Classé, Ch. Haut-Brion, og senere i 1959 fik appellationen, der dengang var en del af Graves, sin egen klassifikation.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter