Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 4.207,50
Châteauneuf-du-Pape - Magnum 1,5L
- 6 stk. 4.207,50
825,-
550,- pr. l.
6 stk.
4.207,50
701,25 pr stk.
Spar 742,50
Anbefalinger
Falstaff Magazin
95
James Suckling - Marts 2022
Jancis Robinson
16+
Alistair Cooper MW - November 2020
Jeb Dunnuck
93
Jeb Dunnuck - November 2021
Falstaff Magazin
93
Peter Moser - April 2022
Robert Parker - The Wine Advocate
92
Joe Czerwinski - Maj 2022
Jyllands-Posten
91
Umådelig frisk, balanceret, tilgængelig og hjertevarm; meget lokal vin. Lige til at drikke, selv om den selvfølgelig er meget ung. Niels Lillelund -November 2023
Beskrivelse
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang skabt en Chateauneuf-du-Pape, som begaver os med en forbløffende kombinationen af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Vor tids måske mest dedikerede Rhône-ekspert John Livingstone-Learmonth har opfundet en særlig kategori for den slags vine, som han kalder for w.o.w. De tre bogstaver dækker over "what one wants", og det er hans forsøg på at omfavne fornøjelsen og lysten til uden skam at række ud efter endnu et glas. Learmonth kalder det “den sande, originale hensigt med vin”.
2019 er da også en lykkelig årgang i det sydlige Rhône og i Châteauneuf-du-Pape i særdeleshed, hvor regnbyger 15. juli og igen 15. august netop leverede fugt nok til, at druerne modnedes uden tørkestress. Ovenpå et par år med frost og udfordrende meldug var 2019 en velsignet lettelse, selvom det i lange perioder var svedende varmt, og der 28. juni blev sat fransk varmerekord med 46 ̊ C. Producenterne skulle håndtere masser af tannin, meget farve, høj alkohol samtidig med at de skulle lede efter friskheden.
Vinen er altovervejende skabt på Grenache, som, med al respekt for alle de andre druer, er appellationens graciøse førstedame. Der sker en soignering af klaserne inden alle stilke fjernes og druerne suser forbi et avanceret optisk sorteringsanlæg og videre ned i de rustfri ståltanke hvor de forvandles til vin uden fremmede gærstammer. Herefter modner halvdelen i 228-liters Bourgogne fade (25% nye), mens den anden halvdel forbliver i tankene indtil den endelige cuvée sammenstikkes efter 14 måneder, og når vinen efter et par måneder har sat sig, modtager den en let filtrering og fyldes på flasker.
Nok engang en dejlig saftig Châteauneuf-du-Pape med masser af modne brombær, blommer, jordbær og pirrende garrigue der langsomt smelter sammen med subtile søde og ristede noter fra den del af vinen som kyssede fadene. Fyldig på den afvæbnende og aldrig voldsomme måde. Bare legesyg og dybt inspirerende.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Producent
Det er snart 40 år siden, at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont Redon og knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
Vi er ikke alene om vores begejstring for Château Mont Redon. Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine – overgav sig til sidst og indrømmede i 2011 at "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011)".
På Château Mont Redon indså de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Chateauneuf du Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, således at Château Mont Redon - når det kommer til kvalitetsvin – er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône.
Vi er mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre og hans team på Mont-Redon har endnu engang begavet os med en Chateauneuf-du-Pape som begaver os med en forbløffende kombination af kraftfuldt bundtræk, elegance og umiddelbar charme.
Mont-Redon har været en del af Løgismose familien siden 1978, og vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
"Take your time with the red Châteauneuf-du-Pape wines that fuse and blossom very slowly. The estate stands proudly on the high, galet stone strewn plateau of Mont-Redon in the North-West of the appellation. Quality has been on the rise recently, with the 2016 Châteauneuf-du-Pape red an outstanding ****** wine, taking me back to the glory days of the 1960s from here". John Livingstone-Learmonth - November 2020
"My experience with forward vintages here is that they age extremely well on their balance, so losing a few bottles in the cellar might yield some very pleasant surprises down the road." Josh Raynolds - Oktober 2021
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Chateauneuf-du-Pape er en historisk appellation mellem byerne Orange og Avignon i den sydlige del af Rhonedalen. I vinmarkerne med de runde, hvide sten "Galets", stortrives Grenache druen, og den bruges både solo og i kombination med sorter som Syrah, Mouvedre og Counoise i de fyldige og krydrede rødvine, appellationen er kendt for. Appellationen inkluderer også hvidvine, som ligeledes hyppigst er blends af forskellige sorter her i blandt Grenache Blanc, Rousanne, Clairette og Bourboulenc. I alt er 13 druesorter tilladt i Chateauneuf-du-Pape. Særligt rødvinene, som klart udgør den største del af produktionen, anses for at være de mest prestigefyldte i den sydlige Rhonedal, og vinene har generelt godt potentiale for udvikling i flasken.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter