Fakta
- 6 stk. 4.054,50
Clos du Clocher
- 6 stk. 4.054,50
795,-
1.060,- pr. l.
6 stk.
4.054,50
675,75 pr stk.
Spar 715,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
96
Dark floral and black berry fragrances and some toasty aspects on the nose, rich but pure. Scintillatingly fresh and bright, the acidity is the main focus before softly gripping tannins come in and take over. Great structure but still with nuance and soft touches of minerality, mint freshness. A little tight and compact right now, but does display hints of chewy Pomerol charm and density while still being finessed. Elegant, characterful, with a long life ahead. Georgina Hindle - November 2023
James Suckling
93
Zekun Shuai - Juli 2024
Beskrivelse
Med en placering omgivet af verdensberømte naboer i centrum af det berømte Pomerol-plateau og med parceller med udsigt til Eglise Catholique Saint-Jeans eponyme klokketårn kommer denne "beauty from the high plateau of Pomerol". For nu at citere Robert Parker fra hans velmagtsdage.
Noget slot er der ikke tale om. Bare en undseelig bygning, der vender ryggen til den centrale rundkørsel i Catusseau, men bagved er der nu opført en minimalistisk moderne og veludstyret chais ikke ulig den Jacques Thienpont fik de belgiske aritekter Robbrecht & Daem til at tegne, da Le Pin i 2010 skulle have sit eget hjem bare 400 meter borte.
Noget Clos i muromkranset burgundisk forstand er der heller ikke tale om, men derimod frugt fra 4 små parceller, som det ville være umuligt at lokalisere, hvis ikke det var fordi, der var opsat skilte ude i vinmarkerne. Dels den centrale blok på 2,6 ha. med udsigten til kirken tilplantret med Merlot efter frosten i 1956. Dels 1,3 ha. på Chemin de Cabanne vis a vis Château Trotanoy tilplantet overvejende med Cabernet Franc i 1957. Dels 1,5 ha. med både Merlot og Cabernet Franc lige bag faciliteterne i Catusseau. Dels nogle rækker med Merlot (bare 0,2 ha.), der ligger midt inde i en vinmark, der ellers tilhører Château La Pointe. Til sammen 5,6 ha., men 1 ha. trækkes ud af ligningen og bliver til Château Monregard La Croix for at skærpe profilen i Clos du Rocher.
Vinstokkene kultiveres konventionelt (men med pløjninger for at undgå brugen af herbicider) og høsten er manuel. Druerne sorteres på rystebord, når de ankommer til Le Chais og forvandles derefter til vin, drue for drue og parcel for parcel, i en blanding af emaljerede beton og rustfri ståltanks. Herefter følger 18 måneder i fade hvoraf 66% er nye og resten har været brugt en eller to gange tidligere. Med andre ord et helt klassisk set up magen til det, vi oplever hos de mere kendte og langt mere kostbare naboer.
Producent
Clos du Clocher består af to parceller der ligger 150 meter fra hinanden syd for kirken på det centrale Pomerol plateau. Markerne blev I sin til købt af grossisten Jean-Baptiste Audy, og ansvaret for produktionen er siden gået i arv først til sønnen Jean Audy og senere barnebarnet Pierre Bourotte, som har siddet for bordenden på det lille slot siden 1997.
Pierre Bourotte og hans søn, Jean-Baptiste (opkaldt efter oldefaderen) ejer også Castel Bonalgue (Pomerol), Chateau la Croix Monregard (Pomerol), Chateau Les Hauts-Conseillants (Lalande de Pomerol) og Chateau Courlat (Lussac Saint-Emilion).
En meget stærk hånd, som år efter år leverer vine, der er fortræffelige ikke alt for kostbare ambassadører for deres respektive distrikter.
Clos du Clocher er på 4,5 ha. og produktionen overstiger aldrig 20.000 flasker. Parcellerne er beplantet med Merlot og Cabernet Franc og vinstokkene er i gennemsnit 25 år gamle. Drueblandingen er altid i nærheden af 80/20 naturligvis i Merlots favør, og vinen modner 16-18 måneder på nye, et og to år gamle fade inden aftapningen på flaske.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Pomerol ligger på højre bred af Dordognefloden i Libournais. Appellationen dækker ca 800 ha relativt uniformt og fladt land. Den sydvestlige del er en smule mere sandholdig end den østlige del, som er rig på ler. Længst mod øst grænsede til St. Emilion findes en særlig jernholdig ler, "Crasse de fer", og netop i dette område findes tre af appellationens højst estimerede slotte, Petrus, Lafleur og Le Pin. Merlot er den dominerende druesort, og hvis der indgår andre druer er det som regel Cabernet Franc eller i endnu mindre grad Cabernet Sauvignon. Vinene er kendt for både at være charmerende og imødekommende som unge men også, særligt fra de bedre producenter, at kunne udvikle over mange år i flasken. Pomerol har ingen officiel klassifikation af appellationens producenter og dækker udelukkende rødvin.Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter