Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 2.673,25
Coravin Model Timeless Six+ Piano Black
- 1 stk. 2.673,25
3.145,-
1 stk.
2.673,25
Spar 471,75
Beskrivelse
Den største revolution siden korkproppen er den blevet kaldt.
”Smag uden at åbne” lyder som en umulighed, når det handler om vin i flasker. Greg Lambrechts geniale opfindelse, Coravin™ gør det muligt.
Ved hjælp af hardware fra medicinalbranchen er det lykkedes Greg at opnå det, ingen andre før har formået: At skabe sig adgang til vinen i flasken uden at trække proppen op.
Oveni den snedige anvendelse af en kanylenål, tilførte han den smags- og duftneutrale ædelgas argon, som via en patron erstatter den vin, der tages ud gennem nålen. Resultatet er, at den tilbageværende vin i flasken har samme holdbarhed, som hvis der ikke var taget af den. Man har indtil videre testet flasker, der er tappet af for fem år siden, som ikke viser nogen variation i forhold til kontrol flasker.
Coravin™ giver en nærmest uendelig række af nye muligheder for vinservering- og nydelse for private såvel som restauranter. Coravin™ er let at anvende, og der medfølger en instruktiv og letforståelig manual.
Coravin Timeless Six+ Piano Black indeholder:
- 1 Timeless Six System
- 3 Coravin Pure™ Capsules
- 6 Coravin Screw Caps
- 1 Timeless Aerator
- 1 Needle Clearing Tool
- 1 Carry Case
Producent
Coravin er skabt af Greg Lambrecht, der i 1998 øjnede muligheden for at skabe et system hvormed man kunne skænke vin fra flaske uden at fjerne proppen og uden at kvaliteten af den tilbageværende vin blev berørt af "tyveriet". I 2003 lykkedes det at tappe det første glas og et år senere kunne man ved forskellige blindsmagninger dokumentere at flasker hvor 1/4 eller 1/3 af indholdet manglende stadig performede fint. Det førte til et patent i adskillige lande i 2005 og i 2009 bestod en lang række vine lakmusprøven op til 5 år efter at man havde haft nålen nede i flaskerne. Den resterende vin i flaskerne var smagsmæsssigt identisk med vine fra uberørte flasker købt samtidig med og opbevaret side om side med flaskerne, der havde mærket nålen. Det førte i 2011 frem til at Coravin LLC blev en realitet og i juli 2013 lancerede firmaet det første kommercielle Coravin system, som straks blev kåret som "Best of what's new in 2013" af Popular Science. Siden er det blevet til en stribe priser og Coravin system anses nu som den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurant scene i det nye årtusinde. Robert Parker om Coravin Greg Lambrecht besøgte i det tidlige forår 2013 den amerikanske vinguro Robert Parker som smagte flere eksempler på vine der blev skænket både fra fyldte flasker og flasker der var blevet tappet fra tidligere. Robert Parker kunne ikke smage forskel og de aftale at mødes igen 8 måneder senere for at se hvorledes de netop åbnede flasker udviklede sig. Du kan opleve Robert Parkers begejstring her: Robert Parker og Coravin.
Du kan også se en kort introduktion til hvorledes systemet virker her: Coravin Quick Start Guide