Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- Spar 20% - Før 209,-,-
Coravin Pure Argon patroner 3pack
- Spar 20% - Før 209,-,-
167,20
209,-
Spar 41,80
Beskrivelse
3 små patroner med farveløs og lugtfri argon gas i medicinsk kvalitet, som erstatter den vin, der tappes/skænkes ved hjælp af de forskellige Coravin Systemer.
Sammen med nålene er de små trykflasker et centralt element i Coravin's teknologi. Hver patron vejer 52 g. og indeholder 6,5 g./20,7 ml. argon under et tryk på 180 BAR.
Materiale: Genanvendeligt stål lukket med glasfiber forstærket nylon og forseglet med syntetisk gummi.
Dimensioner:
Længde: 9,1 cm.
Diameter: 2,2 cm.
Hver patron rækker til ca. 14-16 glas a 15 cl. svarende til en omkostning på ca. 5 kr. pr. glas.
Producent
Coravin er skabt af Greg Lambrecht, der i 1998 øjnede muligheden for at skabe et system hvormed man kunne skænke vin fra flaske uden at fjerne proppen og uden at kvaliteten af den tilbageværende vin blev berørt af "tyveriet". I 2003 lykkedes det at tappe det første glas og et år senere kunne man ved forskellige blindsmagninger dokumentere at flasker hvor 1/4 eller 1/3 af indholdet manglende stadig performede fint. Det førte til et patent i adskillige lande i 2005 og i 2009 bestod en lang række vine lakmusprøven op til 5 år efter at man havde haft nålen nede i flaskerne. Den resterende vin i flaskerne var smagsmæsssigt identisk med vine fra uberørte flasker købt samtidig med og opbevaret side om side med flaskerne, der havde mærket nålen. Det førte i 2011 frem til at Coravin LLC blev en realitet og i juli 2013 lancerede firmaet det første kommercielle Coravin system, som straks blev kåret som "Best of what's new in 2013" af Popular Science. Siden er det blevet til en stribe priser og Coravin system anses nu som den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurant scene i det nye årtusinde. Robert Parker om Coravin Greg Lambrecht besøgte i det tidlige forår 2013 den amerikanske vinguro Robert Parker som smagte flere eksempler på vine der blev skænket både fra fyldte flasker og flasker der var blevet tappet fra tidligere. Robert Parker kunne ikke smage forskel og de aftale at mødes igen 8 måneder senere for at se hvorledes de netop åbnede flasker udviklede sig. Du kan opleve Robert Parkers begejstring her: Robert Parker og Coravin.
Du kan også se en kort introduktion til hvorledes systemet virker her: Coravin Quick Start Guide