Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
Løgismose Vinter, opskrifter
99,-
Beskrivelse
Velsmagen længe leve....
Det måtte jo ske en dag, at Løgismose fik sin egen kogebog. Og nu er den her så: ”Løgismose Vinter, Opskrifter til de kolde måneder”.
Det er Anders Vald, der dels har samlet og bearbejdet opskrifterne på de mange retter der gennem årene er blevet en del af fundamentet for Løgismose, sådan som det er kommet til udtryk på Falsled Kro, i Kong Hans Kælder og i køkkenet på Toldboden, dels har forfattet en række nye opskrifter - naturligvis også med velsmagen i højsædet.
Anders har haft sin gang i alle køkkenerne og har kunnet suge inspiration fra Thomas Rode Andersen, Per Hallundbæk og alle de andre store kokkepersonligheder, som Løgismose gennem årene har været så heldige at samarbejde med. Det har sat Anders i stand til koge, stege og bage sig helt ind i sjælen af al den velsmag, som Løgismose gerne vil forbindes med. Læg dertil, at Anders har taget opskrifterne ud af de fine restaurationskøkkener og givet dem en kærlig overhaling i Løgismoses udviklingskøkken i Kødbyen med det resultat, at de fleste retter kan tilberedes derhjemme, uden at amatørkokken får sved på panden.
Jacob Grønlykke taler i sit forord om ”Det gastronomiske fatamorgana”. Anders Vald viser loyalt og lydhørt i seks kapitler, at velsmagen hos Løgismose er alt andet end ”varm luft”. Der er inspiration til det hyppigt forsømte morgenbord. Frokostbordet og middagsbordet får hver sit kapitel. Vi får indblik i, hvad der måske snurrer i gryderne på Falsled og Kong Hans om vinteren, og til sidst bliver vi opfordret til at trodse den kolde tid med søde sager.
Indledningerne til kapitlerne er inspirerende og livsbekræftende læsning. Ligeså er kommentarerne til de enkelte retter, og så skader det jo heller ikke, at Anders Schønnemann har fotograferet med så stor appetit på livet, at det også helt i tidens ånd er blevet en billedbog.