Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 2.269,50
Murmure de Larcis Ducasse
- 6 stk. 2.269,50
445,-
593,33 pr. l.
6 stk.
2.269,50
378,25 pr stk.
Spar 400,50
Anbefalinger
James Suckling
93
Aromas of dark berries, slate and gunpowder already tell you this is serious. Medium to full body, firm and chewy tannins and a flavorful finish. James Suckling - Februar 2019
Vinous by Antonio Galloni
90
The 2016 Murmure de Larcis Ducasse is soft, fruity and supple, with a lovely savory and earthy character that adds aromatic nuance to the dark red and black fruit. Antonio Galloni - Januar 2019
winedoctor by Chris Kissack
92
Chriss Kissack - December 2018
Beskrivelse
Château Larcis-Ducasse på det historiske Côte Pavie syd for middelalderbyen i Saint-Emilion blev længe rangeret lavere end de berømte naboer Château la Gaffelière, Château Troplong-Mondot og naturligvis Château Pavie, selvom slottet allerede i 1955 blev forfremmet til Grand Cru Classé.
Det var imidlertid først da Jacques Olivier Gratiot i 2002 besluttede at overlade administrationen af slottet til Nicolas Thienpont og samtidigt fandt det store checkhæfte frem til de nødvendige moderniseringer, at rejsen mod den absolutte top begyndte.
Nicolas Thienpont headhuntede den unge vinmager David Suire fra Paul Draper og hans Ridge Vineyards i Californien, og siden har de to via omfattende kortlægninger af forholdene på de 11,5 ha., der leverer frugten til vinene, samt blandt andet en delvis overgang til modning i større fade, skabt så bemærkelsesværdige resultater, at slottet i 2012 blev forfremmet til Premier Grand Cru Classé og de seneste 10 år har Le Grand Vin været en darling især hos de anmeldere, der favoriserer den lidt mørkere og muskuløse stil, som nogen vælger at kalde moderne.
Murmure de Larcis Ducasse kom til i 2010 ud fra et ønske om at skabe en lidt mere umiddelbar vin, som man kunne fornøje sig med, mens man ventede på Le Grand Vin, og der er tale om en ægte 2. vin, som først bliver defineret samtidig med, at man sammenstikker Le Grand Vin. Altså ingen særskilt vinifikation af frugt fra yngre vinstokke og ingen vinifikation af frugt fra parceller, som ikke er i spil til Le Grand Vin.
Nu om dage er dette faktisk ganske usædvanligt, og da godt 2 ha. i 2016 var trukket ud af ligningen på grund af nye tilplantninger, måtte Le Grand Vin og denne Murmure de Larcis Ducasse deles om frugten fra 9 ha. med i omegnen 35 år gamle vinstokke, hvoraf 35% står på kalksten på Côte Pavie. Den eneste markante skråning sydvest for Saint-Emilion, hvor de øverste vinstokke står i svimlende 86 meters højde.
Der er tale om en manuel høst, som i 2016 for Merlots vedkommende fandt sted i perioden fra den 12. til den 20. oktober, mens de få hjørner med Cabernet Franc blev klaret den 18. og 19. oktober. Alle stilke er fjernet, hvorefter de to druesorter er gæret hver for sig i beton uden knusning af druerne og uden overpumpninger. De 2 cuvéer er sammenstukket kort inde i det nye år, hvorefter Murmure de Larcis Ducasse er modnet i lidt kortere tid og i lidt ældre 225 og 500 liters fade end Le Grand Vin.
Som det forstås, er Murmure de Larcis Ducasse nært forbundet med sin Grand Vin, og der er bred enighed om, at de to vine her i 2016-årgangen udgør den hidtil stærkeste duo, der er produceret under Nicolas Thienponts regime. En mørk og luksuriøs, men egentlig ikke rustik Saint-Emilion med masser af modne brombær, lavendel og hjemmelavet alliance sylt, der smelter sammen med vaniljen og de andre søde krydderier fra fadene. Saftig, pebret, aromatisk og på kanten af jammy, men så alligevel ikke takket være den underliggende syre, som sikrer et tilstrækkeligt spændingsniveau.
Når man sidder med Murmure de Larcis Ducasse i glasset og man kender lidt til James Sucklings præferencer, er det let at forstå, hvorfor han lod slottets førstevin her i 2016-årgangen poppe op, som den bedste franske vin (og som den 7. bedste i det hele taget) han smagte i 2019.
Producent
Château Larcis-Ducasse på det historiske Côte Pavie syd for middelalderbyen i Saint-Emilion blev længe rangeret lavere end de berømte naboer Château la Gaffelière, Château Troplong-Mondot og naturligvis Château Pavie selvom slottet allerede i 1955 blev forfremmet til Grand Cru Classé. Det var imidlertid først da Jacques Olivier Gratiot i 2002 besluttede at overlade administrationen af slottet til Nicolas Thienpont og samtidigt fandt det store checkhæfte frem til de nødvendige moderniseringer, at rejsen mod den absolutte top begyndte.
Nicolas Thienpont headhuntede den unge vinmager David Suire fra Paul Draper og hans Ridge Vineyards in Californien, og siden har de to via omfattende kortlægninger af forholdene på de 11,5 ha., der leverer frugten til vinene, samt blandt andet en delvis overgang til modning i større fade skabt så bemærkelsesværdige resultater, at slottet i 2012 blev forfremmet til Premier Grand Cru Classé og de seneste 10 år har Le Grand Vin været en darling især hos de anmeldere, der favoriserer den lidt mørkere og muskuløse stil, som nogen vælger at kalde moderne.
For eksempel lod James Suckling Le Grand Vin i 2016-årgangen poppe op, som den højest placerede franske vin (og som den 7. mest interessante i det hele taget) han smagte i 2019.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter