Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 675,75
Old English Gin Magnum m. Old English proptrækker
- 1 stk. 675,75
795,-
530,- pr. l.
1 stk.
675,75
Spar 119,25
Beskrivelse
Gaveæske med en magnumflaske med smukt silketryk af Henrik Hammers berømte Old English Gin og en Old English Gin proptrækker, så den glade modtager ikke kommer i knibe, når han eller hun opdager, at flasken både er forseglet med økologisk sort voks og forsynet med en solid korkprop.
Der er tale om Henrik Hammers kærlighedserklæring til de originale Gins med enebær, masser af enebær og dermed også en Gin, der står lidt i kontrast til flertallet af de mere eller mindre opfindsomme Gins med nedtonet enebærsmag der er skyllet ud på markedet i det nye millennium. Altså hyldest til det gamle ginhåndværk og endda funderet på en original opskrift fra 1783. Den er desuden destilleret på Englands ældste endnu aktive Old Pot Still destillationsapparat og tappet på Champagneflasker, som netop var den flaske type det bedrestillede borgerskab medbragte, når de mødte op på destillerierne for at få friske forsyninger, og for at fuldende illusionen om det sene 1700-tal er flaskerne desuden forsynet med silketryk våbenskjold, løver og gotisk skrift.
Der er luget lidt ud i originalopskriften, som efter vore dages standarder indeholdt ingredienser, vi ikke ville forbinde med produktion af drikkevarer. Terpentin for eksempel, som ikke var ualmindeligt i datidens ginproduktion. Nu om stunder tæller ingredienslisten alene de bedste botanicals, der kan opdrives, herunder naturligvis enebær samt desuden citronskal, koriander, cassia, orris rod, angelikarod, lakridsrod, appelsin, muskatnød, kanel og kardemomme. Destillation med undtagelse af den vanskelige kardemomme udføres hos Langley Distillery i Birmingham. Herefter tilføjes kardemommen destillatet som Henrik Hammer selv har stået for på Sjælland hvorefter den er skåret ned til en salgsstyrke på 44% og tilsat 4g sukker pr. liter, hvilket i fagsproget forvandler den fra en London Dry Gin til en Distilled Gin. Herefter er den kørt til Thames Distillers i London hvor aftapningen fandt sted.
I næsen fremstår Old English Gin behageligt blomstret og let krydret med et fint frisk enebæraftryk og en skøn sødmefuldhed hvor især appelsin, lakridsrod og kardemomme fornemmes. Fyldig, blid og i det hele taget meget behagelig samtidig med at den også er markant og, som det også fremgår lidt længere nede, bestemt ikke for nybegyndere.
Spændende at bruge hvis man ønsker et lidt anderledes take på for eksempel en Julep eller en Tom Collins, men snyd ikke dig selv for at sætte den sammen med en ikke for sød tonic.
"Vi vil gerne hylde Henrik Hammer for dette projekt, og samtidig sende ham vores dybeste beklagelse og undskyldning for, at vi først nu har forstået at værdsætte Old English Gin. Indrømmet – det har taget os lidt tid, at få hår nok på brystet, til at kunne håndtere den, men nu vil – og kan – vi ikke leve uden Old English Gin!"
Gintossen alias Henrik og Hans Henrik, som ikke flager deres efternavne i marts 2020
Producent
Danske Hans og Henrik Hammer (far og søn) fangede tidligt, at der var nybrud på vej i spiritus branchen, og da de i sommeren 2009 lancerede deres Geranium Gin, var de en del af den første bølge af mindre producenter, som prøvede at drille de store brands med storytelling og spiritusser, der var mere nuancerede og bedre produceret. Pludselig var ikke længere nok at bestille en Gin & Tonic. Nu skulle vi også tage stilling til hvilken Gin og hvilken Tonic.
Henrik drev firmaet PC Brokers og fungerede ved siden af som virksomhedskonsulent, men i fritiden dyrkede han sine passion for spiritus, hvilket førte til, at han i 2004 blev fast tilknyttet som dommer ved den internationale spirituskonkurrence IWSC i London (International Wine & Spirits Competition). Her og ved andre internationale Ginsmagninger skærpedes hans evne til at bedømme og afkode de forskellige smagsnuancer, og da han en dag nulrede bladene på en geraniumplante og fik associationer til Gin og Tonic og efterfølgende fandt ud af, at geraniumblomsten i tusinder af år var blevet brugt som blomstermedicin mod depression og udmattelse, var ideen en Geranium Gin født.
Han allierede sig med sin nu afdøde far, der var kemiker, for at finde ud af hvorledes smagsstofferne kunne udvindes af de forskellige "botanicals" som ingredienserne i gin kaldes på fagsprog. I følge EU regulativer skal enebær være den dominerende smagsgiver hvis en spiritus skal hedde Gin, men derfra er der næsten ubegrænsede muligheder for at Freestyle. Henrik fortæller at han ønskede at skabe et nyt og friskere udtryk "hvor vi fra starten vidste, at to særlige arter af geranium kunne give den specielle smagsnuance som vi eftersøgte", og fortsætter "Min far vidste alt om hvordan man udvinder æteriske olier fra planter, og det blev til mange gode aftener i hans køkken hvor vi arbejdede med at destillere og udtrække de smagsgivende olier fra geraniumplanten og de øvrige smagsgivere, indtil vi til sidst stod med den perfekte opskrift".
Herefter henvendte de sig til Langley Distillery i Birmingham, som takkede ja til opgaven, da de fik styr på at udtrække de eftertragtede geraniumolier effektivt. Geranium Gin er således udviklet og produceret i et unikt samarbejde mellem danske og engelske gineksperter.
Geranium Gin fik tidligt og har stadig succes og Henrik Hammer er nu ginolog på fuld tid i produktionsselskabet Hammer & Son.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter