Fakta
- 1 stk. 109,65
Olivenolie - Extra Jomfru - 500ml - ØKO
- 1 stk. 109,65
129,-
1 stk.
109,65
Spar 19,35
Info: Denne vare er ikke omfattet af returret
Beskrivelse
Ekstra jomfruelig olivenolie fra Compañía de Vinos Heraclio i Rioja, som ud over vinstokke også har en lille olivenlund på skråningerne op mod Sierra de la Hez og Monte Yerga med udsigt ned over Ebro-floden.
Oliventræerne er sat i 2004 og trods skiftende ejerskaber, har de været kultiveret bæredygtigt lige fra starten. Høsten er manuel og opsamles i mellemstore plastcontainere, som køres ned til Aceites Sierra Morena, hvor den i Spanien landskendte "Maestro de almazara" Jesus Garcia Moreno Muñoz forvandler de friske oliven til en olivenolie, som blandt andet blev kåret som den bedste i kategorien ”Frutado Verde” ved DOP Aceite de La Riojas ”Concurso a la calidad del mejor Aceite de La Rioja” i 2022.
Gullig/grøn i nuancen og med en meget behagelig og intens duft med noter af artiskok, fennikel og andre grønne urter. Velafbalanceret i munden hvor de pebrede og behageligt bitre elementer smukt omfavnes af frugtig sødme.
Fremragende i dressingen til alskens salater, som et krydret pift til fisk og kød eller bare dryppet på det gode hvedebrød. Også om morgenen hvor den kan erstatte smørret og indgå i spændene alliancer med honning og marmelade.
Certificeret økologiske af ES-ECO-035-RI/ Órgano de Control de Agricultura Ecológica (Gobierno de La Rioja).
Ingredienser
oliven
Producent
Compañía de Vinos Heraclio Alfaro, som det hedder i dag, er noget så usædvanligt som en Bodega, der er rykket ind i en tidligere flyhangar og overvejende funderer sine vine på frugt fra vinstokke, der er plantet i det selvsagt pandekageflade landskab omkring hangaren, hvor der tidligere var start- og landingsbaner.
Bodegaen ligger et par km. syd Alfaro sådan ca. midtvejs mellem Logroño og Zaragoza og stedet hed engang Finca de El Estarijo. I 1919 blev der indviet en lille lufthavn på stedet og i de efterfølgende år var det her den spanske luftfarts pionerer boltrede sig både i luften og på jorden. Blandt andet var det her Heraclio Alfaro Fournier, som Bodegaen nu er opkaldt efter, var med til at bygge og flyve den første flyvemaskine, der udelukkende var fremstillet i Spanien, og da han senere emigrerede til Amerika blev han en af de tidligste og mest succesrige flykonstruktører ved Massachusetts Institute of Technology i Boston.
Efter den spanske borgerkrig blev lufthavnen forladt, og området lå øde hen, indtil Torres-Librada familien i begyndelsen af 1970’erne plantede vinstokke og i kølvandet på Rioja vinenes verdensomspændende succes lancerede brandet Torrescudo. Familien havde imidlertid ikke musklerne til helt at løfte vinene op på de øverste hylder, og i 2007 valgte de at række stafetten videre til Beltrán-familien, som efter betydelig investeringer og moderniseringer i den gamle hangar relancerede vinene som Rioja Egomei.
Især familiens ældste datter Ana Beltrán investerede i en sådan grad i projektet, at hun et år kunne lade sig fejre som årets forretningskvinde i Navarra, men senere prioriterede hun sin stigende interesse for spansk lokal og landspolitik på bekostning af vingårdene, og efter at de i nogle år havde produceret langt mere end de kunne sælge endte de sidst i 2017 i betalingsstandsning.
Den chance greb den karismatiske galiciske José María Fonseca fra Terras Gauda Wine Group, der længe havde ønsket sig at etablere sig i Rioja, og i februar 2018 kom det frem, at hangaren og de godt 100 ha. på den tidligere flyveplads endnu engang havde skiftet ejere, og at vinene fremadrettet skulle associeres til den ikoniske pionerpilot Heraclio Alfaro, og være det 4. ben i det lille respekterede dynasti, som allerede omfattede Terras Gauda i Rías Baixas, Bodegas Pittacum i Bierzo og Quinta Sardonia i Ribera del Duero.
Der er i dag tale om omkring 40 ha. med vinstokke omkring bodegaen og dertil kommer omkring 20 ha. på skråningerne op mod Sierra de la Hez og Monte Yerga og med udsigt ned over Ebro-floden hvor der blandt andet blev plantet en lille olivenlund tilbage i 2004, som nu begaver os med en særdeles fremragende økologisk ekstra jomfruelig olivenolie, som bliver produceret på Aceites Sierra Morena af den i Spanien landskendte "Maestro de almazara" Jesus Garcia Moreno Muñoz.