Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 3.544,50
Qs2 - BIO - Magnum
- 6 stk. 3.544,50
695,-
463,33 pr. l.
6 stk.
3.544,50
590,75 pr stk.
Spar 625,50
Beskrivelse
Flot gaveæske med magnumudgaven af Qs2, den excellente anden vin, og nu midterste vin, i det projekt som Peter Sisseck søsatte sammen med Jerome Bougnaud tilbage i 1998. Peter er nu over alle bjerge, men projektet lever videre i bedste velgående, og vinene bærer stadig i en hvis udstrækning Peters signatur.
Her i 2015 årgangen, som markerer vinens 10 år jubilæum, har man endnu engang høstet lidt tidligere i den evige jagt på lidt større elegance. Og fordi sommeren var varm og tør og de kølige nætter, som normalt giver vinstokkene mulighed for at samle kræfter, udeblev, var det i den grad en god idé.
Vinene fra de forskellige parceller er gæret og modnet hver for sig og efterfølgende modnet i 16 måneder for 85%’s vedkommende på franske barriques (85% nye, 15% brugt 1 eller 2 gange) og for 15%’s vedkommende i æggeformede betonfade. Den endelige vin er sammenstukket i det tidlige forår 2017, og her valgte man at løfte indholdet af Petit Verdot på bekostning af Tempranillo for at give vinen et skub i en friskere retning. Vinen er siden klaret med æggehvider og tappet på flaske efter en let filtrering.
Resultatet er blevet en herlig vin som trods sin modne frugt og varme fornemmelse af alkohol også byder på en befriende friskhed. I duften er der kirsebær, hindbær og viol samt lidt krydrede noter fra fadlagringen, hvorefter den er fyldig og så aromatisk og frugtig i munden, at de velafbalancerede tanniner først dukker op til sidst hvor de til gengæld skaber længde og fornyet nydelse.
Særdeles velegnede til f.eks. en lammebov braiseret med oliven og chorizo, en mør saftig ribeye med bearnaise eller skiver af rosa stegt kalvelever serveret med en sauté af svampe, løg og bacon.
Producent
Quinta Sardónia blev grundlagt af en gruppe vinentusiaster i Sardón de Duero og Villabáñez tilbage i 1998. Området ligger lige udenfor Ribera del Duero, og var vinmæssigt en overset perle, som gemte store muligheder for at lave topvin. Peter Sisseck så det også og var med fra starten. Han fik mulighed for at have stor indflydelse på en række af de helt grundlæggende beslutninger omkring parcellernes udvælgelse, druetyper, valget af biodynamisk dyrkning osv. Og ikke overraskende kom Quinta Sardonias vine stormende ind på den internationale vinscene allerede fra første årgang, hvor stokkene tilmed kun var et par år gamle.
De 22 ha blev tilplantet med vinstokke i 1999 og 2000. Tempranillo blev plantet side om side med franske sorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Petit Verdot og Syrah, en formel Vega Sicilia havde rystet verden med i vinen Unico, som er en af landets fineste og mest eftertragtede vine. Resultatet er på alle måder overbevisende, og man fornemmer tydeligt, at vinene fra Quinta Sardonia er i international klasse.
Vinmarkerne ligger i gennemsnit 400 meter fra Duero-floden i et malerisk kuperet sydvendt område i mellem 700 og 800 meters højde. Og da man her netop er forbi grænsen til Ribera del Douro valgte man, da kravet til drueblandingen fra myndighederne nu ikke længere var ultimativt, at differentiere sig på dette område, og plantede 55% Tinto Fino, 22% Cabernet Sauvignon, 5% Syrah, 5% Petit Verdot, 4% Malbec, 4% Merlot og 2% Cabernet franc.
Analyser viste at jordbundsforholdene på grund af årtusinders erosion var meget forskellige og for at drage fordel af denne diversitet høstes druerne fra de forskellige jordbundstyper separat ligesom de også forvandles til vin hver for sig.
Resultatet bliver 2 vine, der allerede er etablerede stjerner i den ovre Douro dal. Og på grund af den store succes har man i 2016 lanceret en 3. vin, som inspireret af Peter Sisseck’s PSI, produceres på druer som købes hos lokale farmere.
Quinta Sardónia bestyres forsat af Jérome Bougnaud hvorimod Peter Sisseck ikke længere er en del af projektet.
Da vi har fulgt Peter Sisseck tæt næsten lige siden starten har vinene fra Quinta Sardónia også været i sortiment lige fra starten. Du finder de aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter