Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 433,50
Sherry - Pedro Ximenez - Cuesta - 37,5cl
- 6 stk. 433,50
85,-
226,67 pr. l.
6 stk.
433,50
72,25 pr stk.
Spar 76,50
Beskrivelse
Bodega José De La Cuesta blev grundlagt i 1894 og positionerede sig i begyndelsen af 1900-tallet som af de allerbedste Sherry producenter. For at kunne få del i de spirende eksporteventyr smeltede firmaet i 1932 sammen med Antonio Caballero & Nephews, som var i færd med at etablere som et af Spaniens stærkeste eksporthuse. Desværre fulgte den spanske borgerkrig og 2. verdenskrig og Bodega José De La Cuesta fik aldrig sit internationale gennembrud. I stedet blev de en solid, men stadig mindre betydende del af det selskab, vi i dag kender som Caballero desde 1830.
I 1990 overtog Caballero Bodegas Lustau og i de kommende år blev Bodegas José De La Cuesta reduceret til et brand, som Lustau kunne benytte på markeder hvor de ønskede flere forskellige samarbejdspartnere.
Der er imidlertid ikke noget sekundært over de vine som tappes i La Cuesta regi. Lustau ’s vinmager Sergio Martinez går lige så seriøst til opgaven som når det gælder Lustau's flagskib PX, og skeler man et kort øjeblik på prisen er dette intet mindre end en fantastisk vin.
Her er tale om en 100 % PX Sherry, hvor druerne efter høsten som traditionen byder lægges til tørring på jorden udenfor Bodegaen (nej det bliver ikke regnvejr) forud for gæringen, som standses med brandy allerede når alkoholen rammer 5%, for at indkapsle sødmen. Herefter følger minimum 10 år på amerikanske fade i et solera system, som kan føres tilbage til tiden hvor José De La Cuesta opererede som en selvstændig Bodega.
En mørk ravgylden olieagtig vin, som næsten ikke kan slynges rundt i glasset. Svedende figner, kandiserede frugter, rosiner, melasse og duften af mættede engelske julekager fylder næsen og snart følger honning, karamel og syltede appelsiner trop. Meget sødmefyldt, rig og intens i munden, med en usædvanlig lang, cremet og aromatisk og mættende eftersmag.
Et historisk og traditionsrigt glas til desserter, alt hvad der bare dufter at chokolader og også fremragende til selv de pikante blå oste.
Producent
Det er ikke kun Vorherres veje der er uransagelige. Sherryens veje er det også. Således repræsenterede Løgismose oprindeligt Sherryhuset Domecq og deres berømte Manzanilla Macarena, Fino la Ina, Amontillado Botaina, Oloroso Río Viejo, Cream Candela og Pedro Ximénez Viña 25.
Lige efter årtusindskiftet begynder det gamle familiefirma at knirke og i 1994 fusionerer de med Allied Lyons og bliver til Allied Domecq, som i 2005 bliver opkøbt af Pernod Ricard. Alexandre Ricard og hans team ser imidlertid ikke det store vækstpotentiale i Sherry og det oprindelige Domecq bliver derfor solgt videre til Luis Caballero, som allerede i 1990 havde profileret sin port folio med Emilio Lustau.
Og således gik det til at vi nu også repræsenterer Emilio Lustau - eller rettere vinene fra Bodega José De La Cuesta samt de 6 berømte topvine fra det hedengangne Domecq, som Lustau's chefønolog Manuel Lozano med stor respekt sørgede for blev en del af familien og i mange år producerede i den stil og kvalitet, som gjorde vinene verdensberømte.
Manuel Lozano blev i forbindelse med "The International Wine & Spirit Competition 2009" i London hædret som årets spanske vinmager samtidig med, at vinene fra Emilio Lustau stak af med flest priser blandt alle spanske vinproducenter.
Efterfølgende har Manuel Lozano indtaget en særlig plads i London, idet han hvert år er blevet kåret som "Best Fortified Winemaker of the Year" lige indtil han pludselig døde i april 2016 bare 61 år gammel. Hans efterfølger blev Sergio Martínez, der havde været Manuel’s højre hånd i 14 år, og forunderligt nok kunne Sergio Martínez i juli 2017 lade sig fejre som "Best Fortified Winemaker of the Year 2016”.
Efterfølgende har Manuel Lozano indtaget en særlig plads i London, idet han hvert år er blevet kåret som "Best Fortified Winemaker of the Year" lige indtil han pludselig døde i april 2016 bare 61 år gammel. Hans efterfølger blev Sergio Martínez, der havde været Manuel’s højre hånd i 14 år, og forunderligt nok kunne Sergio Martínez i juli 2017 lade sig fejre som "Best Fortified Winemaker of the Year 2016”. Og det gentog sig i 2018, 2019, 2020 og 2021. Eller lige indtil teamet hos Emilio Lustau besluttede, at de ikke behøvede fodre med Juryerne hos International Wine Challenge med helt så mange prøver.
Du finder vores udvalg af de oprindelige Domecq Sherry som nu videreføres af Emilio Lustau her
Oprindelse
Region
Andalusien ligger i det solbeskinnede syd-vest Spanien. Klimaet er både påvirket af havvinde langs kysten og varmere indflydelse fra nord. Regionen dækker over 5 DO'er og er mest kendt for forstærkede vine, især Sherry. I den nordlige del af Andalusien dyrkes hovedsageligt den grønne drue Airen, der anvendes til brandy og som blandingsdrue.Distrikt
Sherry fremstilles i regionen Andalusien i den sydvestlige del af Spanien. Jerez de la Fronterra danner sammen med kystbyerne Sanlucar de Barrameda og El Puerto de Santa Maria den famøse "Sherry-trekant", der nogenlunde dækker distriktet for produktion af denne historiske hedvin. At DO'en ofte skrives på tre sprog - spansk, fransk og engelsk, understreger den lange historie og store popularitet, vinene har nydt gennem århundreder. Hovedruen er Palomino Fino, mens Pedro Ximenez og Moscatel anvendes anvendes i mindre omfang til særlige søde versioner.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter