Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 186,15
Snaps - Hr. Skov - Blåbær/Havtorn - 38% - 50cl
- 1 stk. 186,15
219,-
438,- pr. l.
1 stk.
186,15
Spar 32,85
Beskrivelse
Med hele 10 forskellige kryddersnapse på programmet gør Claus Skov sit til at den gamle tradition med at samles omkring frokostbordet og nyde og diskutere "en lille en" ikke helt forsvinder. Det kan smages at Claus har gjort sig umage og at der er tænkt over doseringen af de forskellige smagsgivere og at den efterfølgende trække tid er nøje afstemt. Resultatet er en række kryddersnapse som alle fortjener at komme med ind på det veldækkede bord.
Glem alt om industrispritten som skænkes direkte fra fryseren som bare skal direkte ned i løgnhalsen. Her er det anderledes. Kryddersnapsene fra Hr. Skov skal serveres lidt under stuetemperatur og med deres nuancerede potpourri af aromaer fra de forskellige smagsgive er det tilladt at bide dem over og dufte en ekstra gang så man får fat i alle de små fine smagsnuancer som udtrækket fra de forskellige urter og bær begaver snapsen med.
Snapsen på blåbær og havtorn er en rigtig forårsbebuder i det den altid fyldes på flaske og frigives til salg i det tidlige forår efter at alkoholen har fået lov til at trækkes med de 2 smagsgivere vinteren over. Der er tale om små smagseksplosioner af vilde danske blåbær, der høstes i august i plantagerne mellem Børsmose og Nymindegab og frisk havtorn, der plukkes i september langs Ho bugt inden frugterne bliver alt for modne og stadig er fint syrlige.
Kombinationen af de blå og orange bær giver snapsen en særlig sart lyserøde farve som har fået mange til at kalde den feminin. Den er fint aromatisk og en af de friskeste og blideste i Hr. Skov's snapseunivers. Perfekt som en twist på frokostbordet når man vil udforske andre smagsgivere end porse og dild. Også fin til delikate serveringer med fisk fra torskefamilien eller sammen med friskpillede rejer.
Producent
Hr. Skov byder indenfor i sit gourmetunivers med det citat fra den irske dramatiker og nobelprismodtager George Bernard Shaw som siger, at "der findes ingen sandere kærlighed end kærlighed til mad" og dernæst hævder han, at alt hvad han og hans team rører ved er funderet "på lige dele lokale råvarer, passion og vestenvind".
Hr. Skov alias Claus Skov er opvokset på en gård i Tistrup nord for Varde. Her var sæsonens råvarer omdrejningspunktet i et køkken hvor stort set alt blevet lavet fra bunden og hvor måltidet var den samlende kraft. Bare 13 år gammel droppede han ud af skolen og blev først opvasker, siden køkkenmedhjælper og til sidst kokkeelev på den lokale kro. Trods ordblindhed uddannede han sig til kok, og i 1995 rykkede han helt ud til den jyske vestkyst og forpagtede restaurantdelen af Blåvand Kro og feriecenter.
Han blev forelsket i stedet, stemningen, de friske fisk fra havet og de anderledes råvarer fra det barske kystlandskaber, og i modsætning til mange andre unge køkkenchefer er han aldrig kommet videre.
Sammen med sin hustru åbnede han i 2007 en gourmetbutik midt i Blåvands pulserende centrum. Butikken fik navnet Hr. Skov, og da turisterne og badegæsterne langsomt opdagede, at de pludselig kunne købe kvalitetsprodukter som også gemte på en historie begynde kunderne at strømme til. Det betød at Claus i 2009 valgte at forlade Blåvand Kro for at satse 100% på at udvikle nye specialiteter funderet på lokale råvarer.
Undervejs har Claus fundet sammen med ligesindede kvalitetsbevidste producenter og en række snapse og forskellige øl alle tilsmagt med bær og urter sanket i den storslåede sydvestjyske natur bærer nu navnet Hr. Skov.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter