Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserAlle vineDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenTemaerBrunchNem hverdagBagningFrokostTapasBarenSnacksJul med LøgismoseDen søde juletidJulefrokost med LøgismoseOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- ButikkerButikken på Nordre ToldbodLige nu i butikkenÅbningstiderEvents på Nordre ToldbodJul på Nordre ToldbodNytår på Nordre ToldbodBestil mad fra Nordre ToldbodBestil nytårsmenuBestil julemiddagenProducenter i butikken
- 1 stk. 505,75
Stærk Mørk Rum - Ron Johan
- 1 stk. 505,75
595,-
850,- pr. l.
1 stk.
505,75
Spar 89,25
Beskrivelse
Med Gölles Rom er der er tale om et møde mellem eksotiske råvarer og gedigent østrigsk håndværk, forstået på den måde at melassen er importeret fra Brasilien, Paraguay og Den Dominikanske Republik, men gæret og dobbelt destilleret i kobberkedler i Steiermark.
Eventyret begyndte i 2006 da Alois Gölles sammen med chocolatier Josef Zotter besluttede, at nu skulle der produceres chokolade likør og chokolade brandy. De fandt ud af at den bedste base ville være en lys Rom, som de naturligvis selv ville fremstille. De blev så begejstrede over smagen i den lyse Rom at den fik sit eget liv og herefter startede i 2008 eksperimenter med modning på nye og brugte amerikanske fade. Eksperimenterne blev snart til en egentlig produktion, og i efteråret 2019 rykkede de efterhånden flere end 600 fade ind i frugtkælderen under en tidligere taverna 4 km. fra Gölles, hvor der også er indrettet et showroom med navnet ”RUOTKER’S – house of whiskey, gin & rum“.
Ron Johan Strong (Strom) Rum er funderet på destillater fra 2008-2012, der er modnet 6-10 år på en blanding af nye amerikanske fade og ex-Bourbon fade, og derpå sammenstukket og tappet på flaske ved såkaldt fadstyrke (her 55% alkohol) uden tilsætning af farve eller anden kemi.
En imponerende stærk sag, der i følge David Gölles virkelig er blevet "hart am Vor- und Nachlauf gebrannt", og derfor vil begejstre alle tilhængere af de lidt højere procenter. Alkoholen bliver holdt flot holdt i skak af intense og kraftfulde krydderier, søde majs, tørret frugt, karamel og chokolade. Man fornemmer virkelig, at der er mere af de hele, og da sødmen nærmest ligger underdrejet bag intensiteten er det virkelig en Rom, der giver pote, når den nydes solo.
Gölles foreløbig 4 forskellige Rom har alle fået navnet Johan efter den visionære ærkehertug med det imponerende navn Johann Baptist Josef Fabian Sebastian von Österreich, som i den første halvdel af 1800-tallet stod for gennemgribende moderniseringer af hertugdømmet Steiermark indenfor infrastruktur, industri, landbrug og kultur.
Producent
I fire generationer har familien Gölles dyrket frugt i det smukke og solrige vulkanske bakkelandskab omkring det prægtige Riegersburg Slot øst for Graz i det sydligste Østrig.
Siden midten af 1980'erne, har de specialiseret sig i fremstilling af eddiker og frugtdestillater, og det er almindeligt anerkendt, at de præsterer noget af det ypperste Østrig formår i disse 2 discipliner. Læg dertil at der blæser nye vinde i det David Gölles, den ældste af tre sønner, virkelig har skruet op for destilleringen i familiedynastiet, og det præger i den grad produktporteføljen hvor de fine eddiker og frugtbrændevine nu flankeres af både Gin, Rom og Whisky.
Respekten for og kærligheden til frugt og naturlige smagsgivere, som nærmest ligger i familiens gener, fornemmes tydeligt i alle produkterne.
I fremstillingen af eddikerne bruges kun frugt, vin, øl og druemost af den bedste kvalitet. Ingredienserne moses forsigtigt, gærer og lagrer indtil eddiken er i total harmoni. Afhængigt af hvilken type frugt Gölles arbejder med, sker den for det endelige resultat så afgørende modning enten i ståltanke eller i små egefade. Generelt lagrer eddikerne i flere år, og for de fineste typers vedkommende, der er inspiretet af de italienske balsamicoer fra Modena, er der tale om en proces, der strækker sig over 15-20 år.
De gamle kobberkedler blev installetret i 1979, og lige siden er alt spiritus blevet destilleret to gange på linje med, hvad man eksempelvis ser i Cognac. Frugtbrændevinene har længe været reference punkter inden for genren i Østrig, og "Hands on Gin" (med den geniale label), der var David Gölles indmarch på den internationale spiritus scene er blandt andet blevet tildelt en World Gin Awards og er kåret som Østrigs bedste indenfor typen London Dry Gin.
Det gav David Gölles blod på tanden og efter adskillige års forberedelse er Whisky og Rom nu også en del af det som Alois Gölles Jr., Davids far og 2. generation i familien, kalder vores ”Edle Brände”. Og det er netop hvad der er tale om. David Gölles mestrer uanset type "cuttet", hvilket fornemmes i den imponerende renhed, som alle destillaterne udstråler.
Gölles har fået så står succes med de ædle dråber at antallet af fade har rundet de 600, og i efteråret 2019 rykkede man ind i frugtkælderen under en tidligere taverna 4 km. fra Gölles, hvor der nu også er indrettet et showroom med navnet ”RUOTKER’S – house of whiskey, gin & rum“ hvor David Gölles og hans kæreste Katharina Fleck nu byder på de stærkeste oplevelser i Steiermark.
Gölles blev en del af Løgismose familien i 2010. Se de produkter vi aktuelt kan tilbyde her
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter