Fakta
- 1 stk. 152,15
Tanqueray Export London Dry Gin
- 1 stk. 152,15
179,-
255,71 pr. l.
1 stk.
152,15
152,15 pr stk.
Spar 26,85
Beskrivelse
I en tid hvor rigtig mange af de brands som suser ind og ud af det glohede Gin marked er funderet på håbefulde iværksætteres business planer og samarbejder med 3. partnere som gemmes væk bag fantasifulde eventyrfortællinger er det noget særligt at sidde med en Tanqueray London Dry Gin.
Det er "The real Thing" så at sige. En Gin som blev skabt, da præstesønnen Charles Tanqueray valgte at trodse familien for at åbne et destilleri i Bloomsbury i London, hvor han udviklede en ren, tør og sprød gin med en så fin dosering af enebær, at den hemmelig opskrift er forblevet uforandret i mere end 170 år.
Samtidig har man formået at fastholde profilen i Tanqueray selvom destilleriet blev bombet under 2. verdenskrig og selvom produktionen er blevet flyttet hele 6 gange hvor kobberkedlerne ikke altid fulgte med og hvor de vigtige vand skiftede karakter hver gang.
Her er der tale om den såkaldte eksportmodel, som kommer med 43,1% alkohol i modsætning til originalen, som skæres ved 47,3%. Meget frugtig, ikke for krydret og med fremragende sprøde citrus noter på toppen. Givet nær indbegrebet af det mange forbinder med en god London Dry Gin.
Botanika: En hemmelighed men det antages at der kun er brugt disse 4 smagsgivere: Enebær, korianderfrø, angelica rod og lakrids.
Producent
Cameronbridge Distillery nord for Edinburgh i Skotland hed oprindeligt Haig Club Distillery før mægtige Diageo kom forbi og mangedoblede produktionen, da de valgte at lade korndestillaterne herfra udgøre rygraden i en hel stribe af deres brands. Luftfotos indikerer formatet, og hvis ikke det er nok, kan det kun imponere, at man nu - efter de seneste udvidelser - er i stand til at destillere tilstrækkeligt til producere mere end 150 mio. liter årligt, hvilket gør Cameronbridge Distillery til det største i Europa.
Og Cameronbridge Distillery er angiveligt også et af de ældste samtidig med at det gemmer på historien om Haig- og Stein-familierne, som tidligt satte deres præg på den skotske Whisky produktion. Således skulle det være ganske vist at en Robert Haig tilbage i 1655 lagde sig ud med de gejstlige ved at destillere for fuld damp i sabbatten.
I 1751 giftede hans tipoldebarn John sig med Margaret Stein, hvis familie ejede 2 destillerier i Kilbagie og Kennetpans. John og Margaret fik en imponerende børneflok og 4 af deres sønner åbnede deres egne destillerier i Skotland og Irland. Den yngste søn William, grundlagde således Kincaple og Seggie i Fife, og senere var det hans ældste søn, som også hed John, der grundlagde Cameronbridge Distillery i 1824, og senere (i 1830) blev han den første som ikke kun destillerede i pot stills, men også i en kolonne still, som hans fætter Robert Stein havde opfundet og fået patenteret året forinden.
I de efterfølgende år videreudviklede irske ingeniør Aeneas Coffey Robert Steins design, og det smukke er at det den dag i dag er opskalerede udgaver af de oprindelige Coffey/Stein kolonner, der er operative på Cameronbridge Distillery.
I 1865 og frem begyndte John Haig at allierede sig med andre destillerier og i 1877 blev disse alliancer formaliseret i det der blev til Distillers Company Limited, som blandt andet også omfattede Port Dundas, Carsebridge, Glenochil, Cambus og Kirkliston. Til sammen et konglomerat, som kom til at dominere, ja næsten monopolisere den skotske Whisky produktion, og det er denne mastodont, som med tiden og efter en del fusioner er blevet til Diageo Cameronbridge Distillery.
Frem til 1989 var Cameronbridge Distillery udelukkende fokuseret på Whisky, men det ændrede sig da United Distillers' Grain Neutral Spirit i Wandsworth udenfor London blev lukket ned, og i dag er Cameronbridge et såkaldt ”dual-purpose” Distillery hvor Johnnie Walker, J&B, Bell's, Black & White, Vat 69, Haig og White Horse Whisky produceres side om side med Smirnoff, Tanqueray og Gordon's Gin.