Champagne Bonnet-Ponson
3 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Champagne Bonnet-Ponson
Champagne Bonnet-Ponson er en af de mange Récoltant Manipulant, som gør det så meget mere spændende at beskæftige sig med de franske bobler. Huset er grundlagt i 1862 af Grégoire Bonnet og med ankomsten af Cyril Bonnet i 2013 som kom hjem til gården for at arbejde skulder ved skulder med sin far Thierry Bonnet kigger vi ned i den 5. og 6. generation i familien.
Som så mange andre steder gemmer den lille bindestreg på en romance, her mødet og i 1957 ægteskabet mellem André Bonnet og Monique Ponson. Hun arvede nogle parceller fra sin bedstefar og sammen besluttede de to at det skulle være slut med hovedparten af druerne til et af de store Champagne huse og efterhånden som de i løbet af 1960'erne fik udgravet en kælder der var stor nok til at rumme deres ambitioner begyndte de for alvor selv at tappe deres vin og opbygge det lager af vin de reserve, som skulle definere husstilen hos Champagne Bonnet-Ponson. (Den oprindelige kælder blev jævnet med jorden under 2. verdenskrig).
Thierry Bonnet sluttede sig til siden forældre i 1979 og fortsatte med at udvide kælderen og tilkøbe parceller efterhånden som der kom luft i økonomien. I dag er der således tale om flere end 50 små parceller omkring landsbyerne Chamery, Vrigny, Coulommes-la-Montagne og Verzenay og da Cyril Bonnet satte bæredygtighed som betingelse for sin hjemkomst er alt i disse år under en kontrolleret omlægning til økologi ligesom der plantes gamle kloner af Chardonnay og Pinot Noir, som ikke er udviklet med henblik på at modstå det stress som kunstgødningen udsætter planterne for.
Cyril Bonnet indrømmer at det var nemmere at tage den økologiske ja-hat på i de 6 år han arbejde som vinmager i det varmere og mere tørre Frontonnais, men han mener det bliver nemmere efterhånden som vinstokkede vinder deres naturlige livskraft tilbage og han er overbevist om at urtemedicinen i form af blandt andet infusion med forgæret brændenælde og padderokke er vejen frem. Også i Champagne hvor den konventionelle anvendelse af insekticider, herbicider og syntetiske fungicider ellers stadig er alt dominerende. Cyril Bonnet kalder sit og familiens projekt for "Seconde Nature".
Data & fakta:
- Druesorter: Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier, Petit Meslier
- Praksis: Under konvertering til økologi siden 2013 i et tempo så vinstokkene kan følge med uden stress. Gæring uden fremmede gærstammer, behersket svovlanvendelse og i det hele taget på vej mod lavere intervention i kælderen
- Kunstgødning: Nej
- Plantebeskyttelse: Svovl og kobber
- Manuel høst: Delvis, men der høstes også maskinelt
- Tilplantet areal: 11 ha. og udelukkende frugt fra egne marker (Récoltant Manipulant)
- Årlig produktion: Omkring 70.000 flasker fordelt på 6 forskellige non vintage Champagner, der markedsføres under familienavnet Bonnet-Ponson, og i de bedste årgange 3 millésime vine, der markedsføres under navnet Jules Bonnet i respekt for grundlæggeren.
- Certifikater: Champagne Seconde Nature har været økologisk certificeret siden 2018
- Relation: En del af Løgismose familien siden januar 2021