Château de Lacquy
3 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Forhandler
Château de Lacquy
Château de Lacquy ligger cirka 110 kilometer sydøst for Bordeaux i den del af Gascogne, der kaldes Landes, men som nok er bedst kendt som Bas-Armagnac. Slottet har været ejet af den samme familie siden 1711. Dermed er der tale om den ældste familieejede ejendom, der stadig producerer Armagnac. Successive generationer af mænd og kvinder, der bogstaveligt talt har brændt for deres kald, har skabt en bemærkelsesværdig stabilitet og kontinuitet og Gilles de Boisséson, der i disse år sidder for bordenden, er således den 10. generation i rækken. Og det fine er at der er 3 sønner og nu også et barnebarn som på hver deres måske har veneration for projektet således at der med al sandsynlighed også vil komme på en 11. og en 12. generation på Château de Lacquy.
Ejendommen dækker i dag mere end 400 ha. med skov, blandet landbrug og 22 ha. med vinmarker, der er tilplantet med Baco, Colombard, Folle Blanche og så Ugni Blanc, som nu bortsælges, fordi Gilles de Boisséson vurderer, at de vine man kan producere på grund af sandede jorder, ikke bidrager positivt i destilleriet.
Château de Lacquy har således fastholdt tradition med selv at produceres al den frugt, der skal medgå til produktion, og familien er i kontrol med alle processer omkring destillation, lagring, nedvanding og aftapning af deres Armagnac. Selv egefadede er de ind over i det de fremstilles hos det sidste tilbageværende Tonnellerie i Landes M. Gilles Bartholomo, der blandt andet bruger egestave fra egetræer fældet i skoven omkring Château de Lacquy.
Den meget kompetente blogger John Brunton lagde vejen forbi i efteråret 2020, og det kom der følgende lille meget oplysende portræt ud af:
Gilles de Boisséson likes to taste his armagnac direct from the barrel, delicately drawing the precious amber liquid with a long glass ‘pipette’. Each cask is meticulously marked with the year and type of grape, so you can discern the subtle differences between Folle Blanche, Colombard and Baco. No Ugni-blanc though, as Gilles feels “it is not suited to our sandy soil here.” Everything about Château de Lacquy takes your breath away; the cellar is filled with 500 casks, crafted from Gascon oak, the estate extends over 400 hectares of cereals, vegetables and vines, while the distinguished château has been in the family since 1711, historically the oldest producer of armagnac. Gilles is the 10th generation, an affable country squire who talks passionately about armagnac. “I always love it when American visitors tell me that the French export their cognac but keep armagnac for themselves,” he recounts. “People must understand that if you have a bad wine then you have a bad basis for distillation, producing an aggressive eau-de-vie. This is why whiskey and cognac are double distilled, reaching 70° or even 90° degrees to get rid of impurities. The tradition here of using our specially designed still, an Alambic Armagnaçais, is that there is only a single, gentle continuous distillation, producing a clear eau-de-vie that is already perfect at 50-52°.”
Du kan blandt andet følge John Brunton på http://www.thewinetattoo.com/