Château du Coing
4 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 20% v/6 stk.
2022 - Château du Coing - 0,75l2022 Muscadet Sévre et Maine Sur Lie
119,20
pr. stk. v/6
Normalpris 149,-
198,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2022 - Château du Coing - 0,375l2022 Muscadet Sévre et Maine Sur Lie 37,5cl
79,20
pr. stk. v/6
Normalpris 99,-
264,- pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2015 - Château du Coing - 0,75l2015 Muscadet Sévre et Maine Sur Lie Saint Hubert
180,-
pr. stk. v/6
Normalpris 225,-
300,- pr. l.
Château du Coing
Château du Coing ligger på en idyllisk og historisk plet lidt udenfor Nantes-forstaden Saint-Fiacre-sur-Maine lige der, hvor La Maine slår et ordentligt herresving og løber ud i La Sèvre Nantaise. Det er så at sige lige her, at distriktet Muscadet Sévre et Maine har fået sit navn, ligesom slottets navn "ved hjørnet" (af floderne) også udspringer af beliggenheden. Der er tale om blide sydvendte skråninger som takket være floderne om sommeren oplever et lidt køligere mikroklima end de fleste andre steder i Muscadet hvilket leder frem til en særlig attraktiv mineralitet og friskhed i vinene.
Bevarede skriftlige optegnelser dokumenterer, at der har været dyrket druer på stedet i hvert fald siden 1536, men også at der har været pauser. For eksempel i forbindelse med den franske revolution hvor aristokraten Jean du Coing og hans elskerinde Isabelle Patin endte i guilliutinen inde i Nantes mens hans bror tog flugten til Amerika og senere da vinlusen hærgede fulgte flere årtier med andre afgrøder.
I 1973 blev slottet købt af Bernard Chéreau og hans hustru Edmonde Carré og de stod for driften i næsten 20 år indtil de i 1989 overdrog/forærede slottet til deres ældste datter Véronique for at komme på forkant med ændringer i den franske arvelovgivning. Véronique, der ellers havde fået sig en doktorgrad i farmaci, valgte at komme hjem for at videreføre sine forældres projekt, og i 2011 blev hendes datter Aurore, efter at havde afsluttet sine biologi- og ønologistudier i Dijon, også en del af fortællingen. Således er det i dag 2. og 3. generation i familien Günther-Chéreau i form af et stærkt mor datter team, der udøver kærlig og entusiastisk girl power på slottet, og via massiv medieeksponering har de formået at etablere sig helt fremme i førerfeltet i en ellers mands og negociant domineret industri.
Aurore medgiver da også gerne at det er gået dem ganske godt. Med et glimt i øjet og en fin finte til Shel Silverstein's "The Cover of Rolling Stone" siger hun, at det eneste, de egentlige mangler på den front, er at komme på forsiden af "La Revue du vin de France". Men Mor og datters egentlige projekt gælder ikke medierne. Det gælder om at vinde lokalbefolkningens respekt tilbage. Selvom Nantes ligger midt i verdens største hvidvinsdistrikt er der forbavsende få Muscadet-vine på vinkorteden på restauranterne. Det er fortidens synder der spøger. Folk der har haft dårlige oplevelser for 20 og 30 år siden og nu lader fingeren standse ved vine fra andre druer og andre appellationer, når de går ud og spiser.
Men vi tror på vores terroir siger Aurore og fortsætter: "Det er uforanderligt, mode eller ej, og det er det ideelle terroir til vores druer Melon de Bourgogne Gros-Plant, som vi forsvarer med næb og kløer. Vi vil overraske lokalbefolkningen og få dem til at forstå at de lokale vine kan være fantastiske. Jeg var selv træt af Muscadet da jeg var ung (Aurore er en årgang 1980), men min mor og min farfar satsede på det traditionelle og det nyder vi godt af i dag. Vi kommer ikke til bukke under for modefænomener, men projektet er livslangt. Måske vil først den næste generation høste resultatet af hvad jeg gør i dag."
Château du Coing er en del af VGC Vignobles GÜNTHER CHEREAU som også inkluderer Château de la Gravelle og Grand Fief de la Cormeraie. Til sammen produceres der 18 forskellige vin fra i alt 75 ha., der siden 2006 har været på vej i en mere bæredygtig retning hvilket betyder, at vinene fra Château de la Gravelle og Grand Fief de la Cormeraie blev økologisk certificerede i 2014 og at Château du Coing nu også er under konvertering.
Château du Coing har været en del af Løgismose familien siden sommeren 2009, og du finder vores aktuelle sortiment her.