20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Bøf bearnaise
Entrecôte, klassisk bearnaisesauce, haricots verts og sprøde pommes frites er klassisk cafémad og ægte selvforkælelse.
I opskriften guider vores kok dig til en mør og saftig bøf, mens selvsamme kokke allerede har lavet bearnaisen for dig. Bearnaisesaucen finder du nemlig på hylden i Netto og som med rigelige mængder smør, estragon, skalotteløg, æg fra fritgående høns og en god omgang kokkesnilde smager hjemmerørt. Meget nemmere bliver det ikke at servere 'Bøf- bearnaise'.
Vin til bøf-bearnaise anbefaler vores sommelier fadlagrede og frugtige rødvine fra enten Rioja, Ribera del Duero, Bordeaux eller Rhônedalen.
Ingredienser
- 1 bøtte Løgismose bearnaisesauce
- 300 g entrecôte eller lignende stykke kød
- 2 spsk Løgismose olivenolie
- 2 spsk Løgismose smør
- 2 kviste urter
- 2 fed hvidløg
- Groft Salt og peber
- 200 g bagekartofler
- 2 l smagsneutral olie
- 100 g haricot verts
- 1 skalotteløg
- 20 g hasselnødder eller mandler
Sådan gør du
Step 1
Tag kødet ud fra køl og temperér til stuetemperatur.
Step 2
Nip enderne af bønnerne og giv dem en hurtig blanchering i kogende letsaltet vand.
Step 3
Ordn og skær bagekartoflerne (med eller uden skræl) i ønsket størrelse til pomme frites. Vask dem i koldt vand og dryp godt af på et klæde. Varm olie op i en gryde til 160 °C. Forfritér kartoflerne i et par minutter, til de danner en glasklar hinde. Hvis du laver til flere, så gør det af et par omgange.
Step 4
Krydr bøffen godt på begge sider med salt og peber og læg på en pande med olie. Steg på begge sider 2 gange i 30 sekunder ved høj varme. Skru herefter ned til middel varme og tilsæt smør, hvidløg og urter. Steg bøffen et par minutter på hver side, tag den af panden og lad den derefter trække i 10 min.
Step 5
Varm olien til pomme fritterne op igen til 180°C og fritér pomme fritterne igen, til de er gyldne og sprøde, imens bøffen trækker.
Step 6
Hæld fedtet fra stegepanden og hæld en smule olivenolie på. Varm panden op til mellemhøj varme og smid bønnerne på med lidt flagesalt. Steg bønnerne i et par minutter og vend nødderne i til sidst.
Step 7
Varm bearnaisesaucen op til 75°C og servér sammen med bøf, bønner og pomme fritter.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...