Løgismose koldhævede surdejsboller
Glem alt om at passe surdej, slæbe flere typer mel hjem, veje af og have mel i hele køkkenet. Løgismose økologiske brødblanding, lavet på bornholmsk mel og sammensat af melsorterne manitoba- og ølandshvedemel samt surdej og salt, er genvejen til nybagte surdejsboller – også på travle dage!
Ingredienser
- Løgismose koldhævede surdejsboller
- Løgismose økologiske koldhævede surdejsboller
- 600 g vand
- 15 g gær
Sådan gør du
Step 1
Opløs 15 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen, og kør derefter på mellemniveau i 10-12 minutter til dejen er blank og smidig
Lad dejen hvile overdækket i en times tid på køleskabsbordet
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 timer
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Step 2
Opløs 20 g gær i koldt vand
Tilsæt melblandingen , og rør i massen med en ske, til dejen samler sig
Dæk skålen til med et viskestykke, og stil den til side på køkkenbordet i ca. 30 minutter. Gentag herefter proceduren 3-4 gange, til dejen er homogen og blank
Kom dejen i køleskabet og lad den koldhæve overdækket i 12-36 time
Hæld dejen ud på et melstrøet bord, og lad den hvile i op til en time
Tænd ovnen på 240 °C, og lad bagepladen være i ovnen (brug en bagesten hvis du har det)
Del dejen i 15 stk. alt efter den ønskede størrelse på bollerne, og læg dem forsigtigt op på den varme bageplade eller -sten med bagepapir på
Bag bollerne 14-16 minutter
Tip
Tip: Bag surdejsblandingen som flutes eller brød
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Eggs Florentine
Denne klassiker serveres traditionelt med hollandaise. I Kaspers opskrift er saucen skiftet ud me...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.