1/11/2024
|
Magasin 6 2024,Løgismose i Netto
Thailandsk kokossuppe – Tom Kha Gai
Med klassiske asiatiske ingredienser som limeblade, citrongræs, ingefær, chili og kokosmælk er Tom Kha Gai en suppe, der forener alt det, vi forbinder med og elsker ved det thailandske køkken.
Ingredienser
- 6 dl hønsefond
- 6 dl kokosmælk
- 20 g galanga
- 30 g ingefær
- 5 g chili
- 1 stængel citrongræs
- 4 limeblade
- 2 Løgismose kyllingebryster
- 200 g blandede svampe
- 2 lime
- 2 bundt koriander
- 2 springløg
- 2 spsk rapsolie
- Chiliolie
- 10 g citrongræs
- 10 g ingefær
- 20 g frisk chili
- ½ dl smagsneutral olie
Sådan gør du
Step 1. Hak galanga, chili, citrongræs og limeblad og steg ved mellem varme i en gryde med olie i et par minutter.
Step 2. Tilsæt kokosmælk, hønsefond og kyllingebryster og kog i 15 min.
Step 3. Pil bladene af koriander og smid stilkene i suppen.
Step 4. Rens og skær svampe i passende stykker og skær springløg i ringe.
Chiliolie
Step 1. Hæld olie, citrongræs, chili og ingefær i en gryde og steg let i 3-5 min. til ingredienserne er let gylden. Pas på det ikke brænder.
Step 2. Køl olien af indtil brug.
Servering
Step 1. Tag kyllingebrysterne op og skær i skiver. Giv suppen et opkog.
Step 2. Servér den brandvarme suppe med kylling, koriander og springløg og dryp med chiliolie efter smag.
Tip
Servér gerne kyllingesuppen med ris for et aftenmåltid, der mætter lidt mere.
Tip
Har du god tid, kan du koge en hel Løgismose kylling, plukke kødet fra og koge en god kyllingefond på skroget, som du siden kan bruge til suppen.
Andre forslag
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Citronsauce
Cremet, mild og syrlig – sådan skal oplevelsen af en citronsauce være. Og med Løgismose økologisk...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Svampesauce
Kaspers nemmeste (og måske bedste) champignonsauce – nærmere introduktion behøves ikke.
Gorgonzolasauce
I stedet for den italienske gorgonzola tilsætter Kasper Løgismose bornholmsk blå ost, men vælg ak...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...