Det er i dag Frédéric Panaiotis, som er Chef de Cave hos Ruinart. Efter endt uddannelse og ophold i Californien arbejdede han hos Comite Interprofessionnel du Vin de Champagne, indtil han i 1994 blev han headhuntet til et job hos Veuve-Clicquot-Ponsardin, og her gjorde han det så godt, at han i 2007 blev forfremmet til at fastholde og konsolidere stilen hos Ruinart. Det ældste at de store Champagnehuse, som allerede i 1963 blev opslugt af Moët-Hennessey-gruppen og dermed varslede alle de centraliseringer, som snart skulle følge.
Frédéric har en meget ydmyg tilgang til jobbet og understreger, at Champagneproduktion i større skala er så komplekst, at det virker forkert, hvis der kommer alt for meget fokus på, hvem der er Chef de Cave. Og med bare 15 egne ha. og over 200 vinbønder i mange forskellige kommuner bliver Champagne-produktionen et puslespil, som kræver et stort og dygtigt team, og Frédérics ydmyge pointe er derfor, at han først og fremmest er en lydhør teamplayer.
Ikke desto mindre er Ruinart ‘s renommé under hans regime vokset til nye højder og de 2 Charles Heidsieck og Dom Pérignon-lignende top cuvéer Dom Ruinart Millésime Blanc de Blanc og Rosé er i dag en ikonisk vin, som alle, der seriøst interesserer sig for Champagne, bør nyde bare en gang imellem.
Den første Dom Ruinart-cuvée var en Blanc de Blancs 1959 og blev lanceret tilbage i 1966, og få år efter fulgte denne rosé, som i udgangspunktet er funderet på samme frugt som Blanc de Blancs, der afhængig af årgangen tilsættes 15-20% Pinot Noir vinificeres til rødvin for at ramme den fascinerende rosa nuance. I 2007, som er den første årgang hvor Frédéric Panaiotis har 100% hands-on, ville det sige 80% Grand Cru Chardonnay, hvoraf 70% kom fra Côtes des Blancs (Avize, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger) og 30% fra Montagne de Reims (Puisieulx, Sillery), med tilsætning af 20% Pinot Noir vinificeret til rødvin, udelukkende fra parceller med Grand Cru status omkring Aÿ.
Delvis fadgæring og efter sammenstik af den optimale cuvée tirage i foråret og efter den fornyede gæring modning samfulde 120 måneder i flaskerne frem mod degorgement og en dosage, der de senere år er faldet til ned under 5g.
Resultatet er en raffineret og karakterfuld Champagne rosé hvor herlige aromaer af moden citrus smelter sammen med brioche og de ristede krydderier fra den lange modning. Fyldig og imponerende sprødhed, friskhed og integritet, og til sidst en smukt struktureret finish hvor man fornemmer, at der også er Pinot Noir til stede og hvor en fin bitterhed fremhævet af den lave dosage løfter oplevelsen op mod det sublime.