Fakta
- 6 stk. 10.965,-
Château Montrose
- 6 stk. 10.965,-
2.150,-
2.866,67 pr. l.
6 stk.
10.965,-
1.827,50 pr stk.
Spar 1.935,-
Anbefalinger
James Suckling
95
Robert Parker - The Wine Advocate
94
Decanter Magazine
95
Producent
Jean-Louis og Anne-Marie Charmolüe kastede håndklædet i ringen i foråret 2006, da det stod klart at ingen af deres børn ønskede eller evnede at løfte arven. Hermed sluttede et af de mest stabile ejerforhold i Bordeaux's nyere historie.
Slottet blev købt af brødrene Martin og Olivier Bouygues, som havde tjent deres penge på byggeri og telekommunikation, og de har haft overskud til også at fokusere på den miljømæssige side af driften. Således er der opsat solceller og installeret geotermiske pumper til at opvarme eller afkøle bygningerne efter behov, og i 2015 fulgte et program for vandbesparelse.
På den vinøse side har man hentet Jean Delmas fra Haut-Brion til at stå i spidsen i kælderen, og det er i dag ham, der sidder for bordenden ved smagningerne i november og december, når det skal besluttes hvorledes første og anden vinen skal sammenstikkes og hvilket forhold, der skal være mellem de to.
Chateau Montrose har indtil for nylig rådet over 65 ha. i et stort samlet parcel næsten identisk med det, der blev tilplantet, da slottet kom til verden tilbage i 1820’erne. I 2010 købte Martin og Olivier Bouygues imidlertid yderligere 22 ha. fra Thierry Gardinier på det tilstødende Phélan-Ségur, og det er endnu uvist hvorledes dette vil komme til at præge de fremtidige vine fra Montrose.
De oprindelige 65 ha. er tilplantet med 60% Cabernet Sauvignon, 32% Merlot, 6% Cabernet Franc og 2% Petit Verdot med en tæthed på 9.000 vinstokke pr. ha. Høstet er manuel, og udføres hvert år af de sammen familier, som i mere end 40 år er kommet kørende fra en lille landsby i Andalusien. Druerne høstes sektionsvis med en sortering allerede under plukningen og igen ved rystebordet efter afstilkningen.
Vinen gærer i rustfrit stål med adskillige daglige overpumpninger og overstår herefter den malolaktiske gæringen i stålet inden den endelige assemblage foretages og vinen hældes på fade i januar. Førstevinen ser herefter 16 til 18 måneder i 60% nye fade og 40% fade der har været brugt 1 gang, mens 2. vinen La Dame de Montrose (opkaldt efter Yvonne Charmolüe, der ejede og styrede slottet fra 1944 til 1960) må "nøjes" 12-14 måneder i 20% nye fade og 80% fade der har været brugt 1 eller 2 gange tidligere.
Vinene omstikkes på traditionel vis hver 3. måned og aftappes herefter på flaske efter en forudgående klaring med friske æggehvider og en let filtrering.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter