Fakta
- 1 stk. 6.009,50
Château Rocheyron 2017-2022 vertikal kasse
- 1 stk. 6.009,50
7.070,-
1.571,11 pr. l.
1 stk.
6.009,50
Spar 1.060,50
Beskrivelse
I Løgismose har vi været så heldige, at vi har fået lov til at følge med på sidelinjen lige siden Børsens Ole Troelsø ikke uden inspiration fra Leonard Cohen introducere den første årgang fra Château Rocheyron under overskriften “First we take Ribera, then we take Bordeaux”.
Det var 2010-årgangen, og det var tilbage i 2011. Og lige frastarten har det været imponerende at opleve, hvorledes Peter Sisseck har fået drejet på de forskellige håndtag, så vinen, der de første år var lidt af en bulderbasse. langsomt men sikkert er blevet stadig mere appellerende og delikat.
I denne smagekasse med 6 på stribe får du de 6 senest frigivne årgange fra Peter Sissecks hånd, så du kan opleve mesterens arbejde de sidste år under og de første år efter konverteringen til økologi og biodynamik.
Og det smukke er, at Peter Sisseck ovenpå 2018, 2019 og 2020 - efterkrigstidens måske fantastiske trio af årgange i Bordeaux - ufortrødent fortsætter med at overgå sig selv, således at det vi oplever med vinene fra 2021 og 2022 er den foreløbige kulmination.
1 fl. Château Rocheyron 2017 - Saint-Emilion Grand Cru
95 point - This is a boldly expressed wine, in terms of tannin and flavor. Super tight, concentrated and rich in every respect.
James Suckling | December 2019
1 fl. Château Rocheyron 2018 - Saint-Emilion Grand Cru
94+ point - With another 4-5 years in bottle, this is going to be gorgeous
Lisa Perrotti-Brown | Robert Parkers Wine Advocate | April 2021
1 fl. Château Rocheyron 2019 - Saint-Emilion Grand Cru
94 point - This collaboration between Peter Sisseck and Silvio Denz has turned out brilliantly.
Willian Kelley | Robert Parkers Wine Advocate | April 2022
1 fl. Château Rocheyron ØKO 2020 - Saint-Emilion Grand Cru
95 point - The finest wine that Sisseck has bottled to date at this property.
Willian Kelley | Robert Parkers Wine Advocate | April 2023
1 fl. Château Rocheyron ØKO 2021 - Saint-Emilion Grand Cru
93 point - The result is a wine of quintessential elegance.
Willian Kelley | Robert Parkers Wine Advocate | Februar 2024
1 fl. Château Rocheyron ØKO 2022 - Saint-Emilion Grand Cru
94-96 point - It will rival and perhaps surpass the 2020 as Sisseck's finest to date.
Willian Kelley | Robert Parkers Wine Advocate | April 2023
*Der tages forbehold for udsolgte varer og årgange. I sådanne tilfælde vil du blive kontaktet med forslag til alternativ erstatning.
Producent
“First we take Ribera, then we take Bordeaux” skrev Ole Troelsø i Børsen med Leonard Cohens berømte sang in mente, da han i maj 2011 for første gang skrev om Peter Sissick nye eventyr i Saint Emilion, og berettede at de 9.000 flasker af den første årgang af Château Rocheyron blev solgt på få uger et tidspunkt hvor ingen, eller i det mindste kun meget få, havde smagt vinen.
Det er ikke helt skidt at have en verdenssucces fra Ribero del Duero med i bagagen, når man vender ”hjem” til det distrikt, hvor man i sin tid blev formet som vinmenneske!
Château Rocheyron er et joinventure mellem Peter Sisseck og den spanske mangemillionær Silvio Denz, der har tjent sine penge i parfumeindustrien og siden ekspanderet med kunst, smykker og design i firmaet Lalique inden han bevægede sig ind i vinbranchen via opkøb af det store auktionshus Les Grands Vins Wermuth i Schweiz. Siden forstærkedes Silvio Denz passion for vin og opkøb af flere slotte i Bordeaux fulgte sammen med anparter i Clos d’Agon på Costa Brava. Her blev Peter Sisseck tilknyttet som konsulent i 2006, og i de efterfølgende år knyttede de to så stærke bånd, at de besluttede at give sig i kast med endnu et projekt.
Muligheden kom i 2009 da 7 ha. grænsende op til Château Laroque kom til salg, og herefter var Château Rocheyron en realitet. Der er tale om et stykke jord hvorpå der har været dyrket druer ”altid” med alt hvad det indbefattede i den anden halvdel af det 20. århundrede. Her har Peter Sisseck i mere end 10 år sammen med den daglige manager Mathieu Ravenaud været i gang med den svære konvertering til først økologisk og siden bæredygtig og biodynamisk drift, og han forklarede allerede i 2011, at det vil tage op mod 10 år før druerne blev i stand til at udtrykke hele det potentiale, som eksponeringen og jordbunden indeholder.
Der er i de første år blevet investeret maksimalt i alt, hvad der skal til for at behandle druerne på første klasse og forvandle dem til respektindgydende vine. I de første år var vinene meget mørke alkoholrige og nærmest alvorstunge, men det er der stille og roligt blevet lavet om på, og Peter Sisseck siger selv, at målet hele tiden har været og stadig er at ”fintune den særlige finesse og delikate friskhed, som er Bordeaux’s særlige gave til vinens verden.”
Peter Sisseck havde selv sigtet efter at få løftet vinen op blandt Grand Cru Classé vine i forbindelse med 2022 revisionen af hierarkiet. Men da kravene til kontinuitet i mellemtiden blev skærpet, så klassifikationen nu blandt andet funderes på blindsmagning af 10 forskellige årgange, bliver det tidligst i 2032, at Château Rocheyron kan komme i betragtning. Det forhindrer imidlertid ikke, at slottet allerede er med i puljen hos de indflydelsesrige meningsdannere, når de smager og spytter en primeur.
Da vi følger Peter Sissecks forskellige projekter tæt har vinene fra Château Rocheyron naturligvis også været en del af Løgismose familien lige fra starten. Du ser det aktuelle sortiment her
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter