Fakta
- 6 stk. 16.294,50
Clos de la Roche Grand Cru BIO
- 6 stk. 16.294,50
3.195,-
4.260,- pr. l.
6 stk.
16.294,50
2.715,75 pr stk.
Spar 2.875,50
Anbefalinger
Jasper Morris Inside Burgundy
95
On the palate there is a striking weight of fruit, impressive intensity, just the right acidity, all is tightly knit with an excellent long aftertaste November 2018
Allen Meadows - Burghound
92-95 Don't miss!
In the context of the 2017 vintage, this is a big wine.! April 2019
Vinous by Antonio Galloni
91-93
Neal Martin - Januar 2019
Beskrivelse
Pousse d'Or ejer kun 0,32 ha. 250 meter oppe på den næsten østvendte del af Grand Cru marken Clos de la Roche, hvor jordbunden virkelig består af de små brudte sten blandet med større klippeblokke, som i sin tid gav denne berømte plet sit navn.
Vinstokkene, der er plantet i 1950 og 1951, passes ikke bare efter biodynamiske principper. Der arbejdes ikke bare efter biodynamiske principper. Også månefaserne inddrages i planlægningen af arbejdet både i marken og i kælderen, og alle medarbejdere er bekendte med tankerne bag Rudolf Steiner såkaldte ”antroposofi”. Så ingen sprøjtning med pesticider, ingen ukrudtsmidler og kun organisk gødning i vinmarken. Regelmæssigt pløjning med heste forspand når kalenderen tillader det for at lufte og berige jorden, og endelig ligger månekalenderen også fremme, når høst tidspunktet skal fastlægges.
Druerne er naturligvis håndplukkede og fremme ved vingården sker der en sortering inden druerne befries for stilkene og køles ned for udblødning i en uge inden gæringen sættes i gang uden tilsætning af fremmede gærstammer. I de tre uger gæringen varer arbejdes der med "punch downs" morgen og aften hvorefter vinen er modnet 15 måneder på fade (50 % nye) uden om stikninger undervejs. Herefter er vinen tappet på flaske direkte fra fadet det andet år efter høsten uden forudgående klaring og filtrering.
Clos de la Roche leverer en dyb for Pinot Noir næsten intens farve og skænkes med en herlig duft af mørke kirsebær, modne hindbær og solbær og pikante sødmefulde krydderier fra fadlagringen. Den har en fin struktur i munden, og virker allerede særdeles charmerende samtidig med at de modne tanniner i baggrunden giver løfter om et modningspotentiale på ikke under 20 år. En fyldig, men stadig uhyre elegant Bourgogne. Simpelhed en enestående veldefinerede smagsoplevelse.
Producent
Domaine Pousse d'Or udenfor Volnay er en af de mest iøjnefaldende vingårde i Côtes de Beaune. Domainet blev etableret i sin nuværende form tilbage i 1964, da 2 domainer blev slået sammen og vinene fra de dengang 13 ha. blev ført frem til verdensberømmelse af Gérard Potel, der både var gourment, vinkender og en af efterkrigstidens største vinmagere i Bourgogene.
Undervejs fatter forretningsmanden Patrick Landanger interesse for Gérard Potel's projekt, og han køber sig ind på ejendommen for en del af den formue han havde tjent på produktion af kirurgiske og ortopædiske instrumenter. Oprindeligt var det Patrick Landanger's at investere i Midi, men da Gérard Potel døde i 1997 og hele domainet kom til salg slog han til, og Patrick Landanger måtte erkende at han ikke længere blot var en passiv invester, men en Propriétaire Récoltant.
Det førte til væsentlige tilføjelser til porteføljen; i Corton og Puligny-Montrachet og senere et større opkøb i Chambolle-Musigny som betyder at Domaine Pousse d'Or idag disponerer over 18 ha. fordelt på en perlerække af prestigefyldte parceller med premier og grand crus status fra Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny i nord, over Corton, Pommard og Volnay, og ned til Puligny-Montrachet og Santenay mod syd.
Tilsammen resulterer det i omkring 90.000 årlige flasker fordelt på 16 forskellige labels, der enten er økologisk certificerede eller som det hedder "skabt med så stor respekt for jorden og de næste gennerationer" at det ikke betyder noget at certificeringen af de enkelte parceller blev umuliggjort på grund af den specielle ejemdomsfordeling i Bourgogne.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Morey-Saint-Denis ligger på Côte de Nuits i den nordlige del af Cote d’Or. Kommunen ligger mellem Chambolle-Musigny og Gevrey-Chambertin og er med sine blot 110 ha. vinmarker (eksklusiv Grand Cru’erne) betragteligt mindre i størrelse.
Størstedelen af produktionen består af rødvin på Pinot Noir, men lidt usædvanligt for Côte de Nuits appellationerne, dækker Morey-Saint-Denis også hvidvin på Chardonnay. Der er dog kun ca. 5 ha. vinmarker tilplantet med Chardonnay og Pinot Blanc i kommunen. Knap 40 ha. har Premier Cru status. 5 Grand Cru marker findes indenfor kommunegrænsen, Bonnes-Mares deles med Chambolle-Musigny. De resterende fire er Clos de Tart, Clos de Lambrays, Clos Saint-Denis og Clos de la Roche.
Rødvinene udtrykker klassisk Côte de Nuits karakter i maskuline retning, dog sædvanligvis knap så kraftfulde som Gevrey-Chambertin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter