Fakta
- 6 stk. 2.524,50
Cornas
- 6 stk. 2.524,50
495,-
660,- pr. l.
6 stk.
2.524,50
420,75 pr stk.
Spar 445,50
Anbefalinger
Decanter Magazine
92
Matt Walls - Oktober 2022
Beskrivelse
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han noterede: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en up and coming superstar. Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har fået lagt lidt til på Cornas-skråningen. Så den ene ha. han købte i 2006 sammen dag, som han erfarede, at stedet var til salg nu er blevet til 1,5. Der er tale om et par sammenhængende stejle syd og øst vendte terrasser nederst på bjerget med 70 til 80 år gamle vinstokke, der står i nedbrudt granit og nyder godt af fin dræning og strålevarmen fra de lodrette vægge.
Druer er naturligvis håndhøstede og køres den 50 km. lange tur op til vingården i Malleval i en kølevogn. Her bliver klaserne gennemgået for beskadige og umodne druer inden alle stilke fjernes og druerne køles ned for at udveksle aromaer i flere dage inden den alkoholiske gæring sættes i gang i rustfrit stål uden fremmede gærstammer. Efter gæringen får den unge vin lov til at trække på kvasen i op til en måned inden den fyldes i små fade fra Allier og Nevers (30% nye) for at modne i 18 måneder frem mod sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske.
Duft af hindbær, blåbær, peber, røg og laurbærblade med en sværmerisk næsten burgundisk nerve samtidigt med, at et tydeligt animalsk præg betyder, at Cornas-appellationen ikke fornægter sig. Masser af stoflighed og dybde i smagen, som på forunderlig vis ikke virker tung. I stedet fin bærsødme især blåbær og brombær, men også lidt lakrids, pirrende peber og mentol.
En smuk Cornas og samtidig en fremragende eksponent for terroir begrebet. Dekanter gerne inden servering. Nydes af Bordeauxglas for eksempel til braiseret rådyrskank, vildsvin eller en god gammeldags saftig og smør mør oksesteg.
Etiketten er dekoreret af Pirre Gaillard mangeårige ven - den i Lyon bosiddende impressionistiske maler Alain Demond - som med svovlgule, grønne og lilla vinøse landskaber og buketter forsøger at formidle magien i flasken.
Producent
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han i sin tid skrev: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Bonusinfo:
Både far og datter er også optaget af vinens kulturhistorie og den måde man lavede vin på før i tiden. Det har de sidste 15 udløst et samarbejdet med "Musée Gallo-Romain" i Saint Romain-en-Gal, hvor de har lagt vinstokke og vin til et projekt, der hedder "TOUS LES CHEMINS MÈNENT AU RHÔNE" (Alle veje fører til Rhône). Sammen med museumsfolkene nørder de i mikroskala med at rekonstruere, hvorledes Romerne forvandlede druerne til vin og efterfølgende forsøgte af Historisk konservere og smagsætte den med f.eks. irisrod, bukkehorn, honning, harpiks og måske endda også havvand.
Familien Gaillard har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du ser vores aktuelle vine her
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Cornas ligger syd for St-Joseph og Crozes-Hermitage i den nordlige del af Rhonedalen. Markerne er orienteret på stejle, granitholdige skråninger med et totalt vinmarksareal på ca 110 ha på Rhoneflodens vestlige bred. De mange soltimer og læ for vinden giver optimale modningsforhold for Syrah druen, som er eneste tilladte druesort i Cornas. De magtfulde, rustikke rødvine er mindre kendte end Côte-Rôtie og Hermitage længere mod nord, men kvalitetsmæssigt har appellationen stort potentiale og en lang, glorværdig vinhistorie.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter