Fakta
- 1 stk. 330,65
Isfjord Premium Arctic Gin
- 1 stk. 330,65
389,-
555,71 pr. l.
1 stk.
330,65
Spar 58,35
Beskrivelse
Historien om Isfjord Gin er en grønlandsk-dansk succeshistorie, hvor planetens måske reneste vand spiller en afgørende rolle. Det er nemlig vand fra den grønlandske indlandsis, der indgår i fremstillingen af ginnen. Vand, der har været uberørt i tusinder af år - og som baner vej for en spiritus, der i sit endelige udtryk fremstår silkeblød og cremet.
Og det rene vand i Isfjord Gin har en særegen evne til at lade de øvrige ingredienser træde frem i duft og smag. Således fornemmes tydeligt de enkelte botanicals i ginnen: Enebær, naturligvis, samt ikke mindst appelsin, kardemomme og bergamotte for blot at nævne nogle få af de i alt 12 komponenter, som ingredienslisten tæller.
Server f.eks. Isfjord Gin, som den er, eller eventuelt tilsat is, men naturligvis kun hvis man har adgang til grønlandsk indlandsis,. Det er en af få Gin på markedet, der kan bære det, i kraft af det bløde, rene udtryk. Den glimrer dog også sammen med tonic og som del af en Dry Martini..
Producent
Isfjord er ikke en egentlig producent, men derimod et brand der sælger spiritus der er skåret ned til salgsstyrke med smeltevand fra den grønlandske indlandsis, og med den dygtigt fortalte historie om at de leverer Gin og Vodka ”fra de koldeste arktiske egne til de hotteste natklubber, og alt det der ligger imellem” har de sat scenen til noget der meget vel kan blive et nyt dansk eksporteventyr.
Det var den danske iværksætter og Grønlandsfarer Morten Kelsen, der omkring årtusinde skiftet kommer til Knud Rasmussens fødeby Ilulisat (det tidligere Jacobshavn) og her fascineres af de mægtige kræfter der hver dag befrier gletsjeren Sermeq Kujalleq for millioner af tons indlandsis som efterfølgende langsomt glider ud gennem Ilulissat Isfjord for at smelte i Disko-bugten.
Han øjner muligheden for at tjene penge på det bløde 2.000-10.000 år gamle smeltevand og etablerede selskaberne 69 Grader Nord og Spirit of Greenland samtidigt med at han forberedte nogle lokale fiskere på at de snart skulle ”høste” isen ude i fjorden. Brødrene Claus og Michael Braunstein, der netop have fået tilladelse til at installere et destilleri i et nedlagt kornlager på Køge Havn fik til opgave at levere og botanisere spiritussen.
Herefter fulgte næsten 2 års udviklingsarbejde inden de endelig var klar til at lancere to helt rene og bløde spiritusser og historien om det håndhøstede vand fra Ilulissat Isfjord, der i mellemtiden var blevet optaget på UNESCO ’s liste over verdensarv. Her blev den unge og meget kreative forretningsudvikler Caroline Deichmann-Bendixen trukket med helt ind i projektet, og som noget af det første ændrede hun navnet fra Spirit of Greenland til det mere sigende og lokalt forankrede Isfjord. Siden fulgte en smukt iscenesat (og kostbar) lanceringskampagne som sammen med heldige valg af distributører betød at især Isfjord Premium Arctic Gin hurtigt blev en darling hos indflydelsesrige bartendere ikke bare på det vigtige britiske marked, men også i Mellemøsten og Australien.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter