Fakta
- 6 stk. 17.824,50
Nuits-Saint-Georges La Richemone 1. Cru Ultra
- 6 stk. 17.824,50
3.495,-
4.660,- pr. l.
6 stk.
17.824,50
2.970,75 pr stk.
Spar 3.145,50
Anbefalinger
Allen Meadows - Burghound
91-93 - Outstanding
Allen Meadow - Januar 2009
La Revue du Vin de France
17,5
Guide vert 2010
Stephen Tanzer International Wine Cellar
93
Stephen Tanzer - Marts 2010
Beskrivelse
Nuits-Saint-Georges kom ikke med i hatten, da lobbyisterne skulle sprede Grand Cru-markerne ud over Bourgogne-kortet. I stedet blev byen som en slags kompensation begavet med hele 41 forskellige Premiers Crus Climats, der ligger som en gylden stribe rundt om foden af Bois de Charmois og videre nordpå op mod Vosne-Romanée.
Den 3. sidste Premiere Cru-mark inden kommunegrænsen er Les Richemone. Bare 2,1 ha. hvor Perrot-Minot efterhånden har erhvervet/lejet 3/4 af vinstokkene og nu producerer 2 ret enestående vine. Dels den "almindelige" Les Richemone Vieilles Vignes og så denne Cuvée Ultra, som produceres på frugten fra det, der er tilbage af en beplantning fra 1902 i den sydligste del af marken.
Christophe Perrot-Minot tilhører den generation som ikke gør det store nummer ud af det arbejde som er forbundet med at forvandle druerne til vin. Det er ude i vinmarken at de rene og forførende vine bliver formet og i kælderen gælder det blot om ikke at ødelægge alt for meget. Det er en sang som synges af mange andre end Christophe, men på Domaine Perrot-Minot udmønter det sig i at frugten fra de forskellige vinmarker stort set behandles på samme måde år efter år.
Således er alle stilke til denne Richemone fjernet hvorefter druerne minutiøst er blevet sorteret. Derpå er druerne blevet knust ganske let, hvorefter der er udført en såkaldt kold maceration ved 12-14 grader i en uges tid inden temperaturen hæves og den egentlige gæring sætter ind og forvandler mosten til vin uden brug af fremmede gærstammer. Herefter får vinen lov til at sætte sig inden den hældes på fade fra Allier, som alle altid bliver købt hos Remond i Ladoix-Serrigny. Den modner afhængig af årgangen 12-14 måneder i 40% nye egefade og fade der har været brugt 1 og 2 gange tidligere.
Kort før aftapningen sker der en omrøring i fadene, således at vinen så at sige fedtes ind i sit eget bundfald inden den tappes med kvalitetspropper uden klaring eller filtrering. Endelig forsynes hver enkelt flaske med en "logstrip" i forbindelse med etiketteringen hvilket gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)
Producent
Dette domaine kom til verden da Marie-France Merme i 1963 giftede sig med Henri Perrot-Minot. Henri arbejde i begyndelsen sammen med sin svigerfar om driften, og da svigerfaderen døde besluttede han at bygge videre på de traditioner funderet på kvalitet og innovation, som allerede regerede på stedet, men nu under navnet Henri Perrot-Minot.
Det er imidlertid først efter 1993 da familiens søn Christophe Perrot-Minot vendte hjem til gården efter 7 års læretid som vinmægler, at tingene for alvor tog fart.
Christophe begyndte at udvide portofølgen først med druer fra små lejede parceller i Chambertin og siden med en række fine parceller i Côtes de Nuits. Siden lykkedes det for Christophe Perrot-Minot at erhverve Domaine Pernin Rossin i Vosne-Romanée, da dette blev sat til salg.
Domænet ejer i dag således hele 18 ha. rundt omkring i Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolly-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges og producerer hvert år mindst 25 forskellige vine.
For Christophe er vinstokkenes alder blevet det helt centrale omdrejningspunkt, og tilplantninger med nye vinstokke er næsten ikke eksisterende. Derfor lanceres de allerfleste vine som Vieilles Vignes eller Vieilles Vignes - Cuvée Ultra såfremt vinstokkene er særligt gamle.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Nuits-Saint-Georges er både navnet på en by og en kommune appellation i den sydlige del af Cote de Nuits i Bourgogne. Byen er kendt som et vigtigt centrum for vinhandel og hed oprindeligt Nuits, men fik senere hæftet marknavnet Saint-Georges på fra en af de bedste marker lige syd for byen. Nuits-Saint-Georges er den andenstørste kommuneappellation på Cote d'Or efter Beaune, og både rød (ca 95%) og hvidvin produceres på Pinot Noir og Chardonnay. Kommunen har ingen Grand Cru marker, men 41 Premier Cru.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter