Fakta
- 6 stk. 61.174,50
Ribera del Duero Pingus BIO
- 6 stk. 61.174,50
11.995,-
15.993,33 pr. l.
6 stk.
61.174,50
10.195,75 pr stk.
Spar 10.795,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
98-100
Luis Gutiérrez - August 2018
Guía Peñín
97
Erika Laymuns - Guía Peñin 2019
Robert Parker - The Wine Advocate
100
I was really looking forward to the 2016 Pingus in bottle, as the sample I tasted last time promised to be one of the best (if not the best!) Pinguses to date. Few (if any) vintages of Pingus have shown such integration of the oak, especially considering the wine is so extremely young. It has precision and symmetry, elegance and austerity à la Audrey Hepburn. This 2016 is like an updated version of the 1996, produced with a lot more knowledge that helped them find this purity, freshness and elegance. Luis Gutiérrez - December 2019
Vinbladet (Danmark)
98-100
Peter Winding - Januar 2019
Beskrivelse
Peter Sisseck er i de senere år begyndt at efterstræbe saftigheden og finessen i vinene frem for det voldsomme og det imposante, og det betyder at vinene begynder at lukke op for herlighederne lidt tidligere end før, og at frugten sandsynligvis vil forblive frisk endnu længere. Vi tør derfor godt påstå at Peter Sisseck her i 2016-årgangen er i storform, og når det kommer til Pingus sker der nu det forunderlige, at den kommer med lavere alkohol og mindre intens fadlagring end lillebror Flor de Pingus! Hvem havde mon kunne forudse det for bare 5 år siden?
Selv noterer Peter Sisseck: "30 fade fra 4,2 ha så 16 hl/ha. En balanceret og transparent vin, der endnu engang viser en særlig lethed kombineret med stor intensitet og længde. Måske den bedste Pingus-næse til dato. Lagret på brugte fade (second fill) i ca. 20 måneder. 100% Tempranillo.”
Manden, myten og legenden Peter Sisseck nærmer sig status som folkehelt, selvom hans ydmyge væsen formentlig vil mene, det er en overdrivelse. Ikke desto mindre er hans navn, både dåbs- og kælenavn, særdeles velkendt i Danmark, og hans vines popularitet matches kun af ganske få andre.
I Løgismose elsker vi Peter for alt hvad han står for. Hans konstante stræben efter det bedre, hans selvkritik og intelligente anskuelse af winemaking og ikke mindst hans evne til at forvandle druer til noget helt særligt uanset hvor i verden, han rører ved dem.
Producent
Dette er som bekendt det mest berømte danske fingeraftryk i vinens verden, og få andre spanske vine - om nogen - har opnået så stor international anerkendelse som Pingus. Således er Pingus en af de meget få vine, der i nyere tid er blevet føjet til rækken af verdens mest eftertragtede vine og i dag rangerer den på linje med f.eks. Coche-Dury's Corton Charlemagne, Guigal's "LaLaLa" vine og Giacomo Conterno's Barolo Monfortino for blot at nævne 3 af de største.
Pingus er blevet kendt og agtet overalt, hvor stor vin er på dagsordenen, og ligesom de andre helt store navne rummer Pingus en kvalitet og ultimativ intensitet, der gør den til Peter Sissecks unikke signatur vin.
Peter kom til Spanien i 1993 for at lede et nyt projekt finansieret af danske investorer. Han fik en stor pose penge til at udvikle Hacienda Monasterio i Ribera del Duero til et mønster vinbrug, men sideløbende med det puslede han i sin sparsomme fritid med sit eget lille projekt funderet på købte Tempranillo druer fra et par små parceller med gamle vinstokke ikke langt fra de vinmarker der støber det stof legenden Vega Sicilia er skabt af.
Projektet fik navnet "Pingus" som var Peters kælenavn i barndommen, og da han dukkede op med et par prøveflasker af den førstefødte 1995'er hos Corney & Barrow i London i marts 1996 blev en legende født. Til stede kom også en hvis Robert Parker, som senere udtalte, at dette var den største unge rødvin fra Spanien han nogensinde havde smagt, hvorefter han kvitterede med de nu historiske 96-100 point i augustnummeret af Wine Advocate, et fuldt år inden vinen overhovedet kom i handelen.
Forhåndsinteressen antog hysteriske dimensioner og da endelig de blot 3.900 flasker kom i handelen 6 dobledes priserne inden 1996 årgangen så dagens lys. Dette gav Peter en uventet chance for at realisere drømmen om at få fod under eget bord, og kort efter gav han delvis slip på tøjlerne hos Hacienda Monasterio, for at forfølge drømmen om at presse Tempranillo til dens ypperste grænse i Ribera del Duero.
Peters faste beslutning om at springe ud i vinens verden stammer fra hans barndoms besøg i Bordeaux hos onklen Peter Vinding-Diers. Her lod han sig fascinere af de elementer der indgår i jobbet på en vingård, og selvom Pingus i den grad besidder spansk temperament var og er inspirationen til vinen hentet i Bordeaux nærmere bestemt i det arbejde og de tanker som ligger bag vine som Le Pin og Valandraud.
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter