Hervé Baudry - Domaine De Rome
3 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Hervé Baudry - Domaine De Rome - 0,75l2023 Sancerre Blanc L’Étincelle Silex - ØKO
256,-
pr. stk. v/6
Normalpris 320,-
426,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Hervé Baudry - Domaine De Rome - 0,75l2023 Sancerre Blanc - ØKO
236,-
pr. stk. v/6
Normalpris 295,-
393,33 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Hervé Baudry - Domaine De Rome - 0,75l2023 Sancerre Blanc Le Champ Pendu - ØKO
256,-
pr. stk. v/6
Normalpris 320,-
426,67 pr. l.
Hervé Baudry - Domaine De Rome
Bag Domaine de Rome står Baudry-familien, som holder til i Sainte-Gemme-en-Sancerrois en halv snes kilometer nord for landsbyen på den berømte bakketop, der giver Sancerre distriktet sit navn.
De ankom i 1920, og i dag er det 3. og 4. generation i familien, i skikkelse af Hervé Baudry og hans 2 sønner Bastien og Quentin, som løfter arven med voksende fokus på bæredygtighed og biodiversitet. Familien skippede ukrudtsmidler, insekticider og andre syntetiske produkter i 2010, og siden 2023-årgangen har alle vinene båret det økologiske stempel.
Deres bedste/oldefar Joseph Baudry havde kun få ha. med vinstokke og tjente i stedet sine penge som ”Maître Greffeur”. Det vil sige, at han var en af de mange der i kølvandet på den alt ødelækkende Phylloxera epidemi specialiserede sig i at gentilplante vinmarkerne med stiklinger af de oprindelige europæiske vinstokke podet på tolerante amerikanske rødder. Og Joseph Baudry blev en meget respekteret ”Maître Greffeur” blandt andet fordi opdagede at Sauvignon Blanc accepterede podningsprocessen bedre end andre druesorter og derfor anbefalede Sauvignon Blanc frem for Pinot Noir og de andre druesorter, man kultiverede før Phylloxera. Joseph Baudry har således været med til at forvandle Sancerre til det Sauvignon Blanc dominerede hvidvinsdistrikt det er i dag!
Senere blev vinstokke noget man købte på planteskoler, og da Jean Baudry sammen med sin hustru Marie tog over efter den store Maître Greffeur, var det naturligt/nødvendigt at satse på vinavl. Flere ha. blev købt og lejet, og det var Jean Baudry, der begyndte at tappe og sælge sin egen vin. Imidlertid var det først efter 1989, hvor Hervé Baudry, den 3. generation, kom hjem til gården efter studier og praktik, at vinene begyndte at dukke op på forskellige restauranter og de første aftaler om eksport kom i hus.
I dag spreder Domaine de Rome sig over 14 ha., fordelt på en række små parceller med relativt gamle vinstokke (50 år i gennemsnit), med de over 100 år gamle på "Le Croc de la Terre" som de ældste. Parcellerne ligger dels omkring vingården, dels i bakkerne omkring landsbyerne Sury-en-Vaux og Verdigny lidt længere sydpå, hvilket betyder, at alle Sancerres tre jordbundtyper "Silex", ”Les Caillottes” og "Terres Blanches" er på spil i vinene.
Baudry-familiens filosofi er enkelt og sympatisk. Det gælder om at høste sunde og helt modne druer, og derfor bliver der selv i de ”nemme” årgange tilbragt rigtig mange timer ude blandt vinstokkene ligesom man i de ”svære” årgange gerne tager chancen og lader druerne hænge længere end de fleste andre for at opnå fuld modenhed, så arbejdet med at forvandle druerne til vin efterfølgende altid bliver så problemfri som muligt.
Høsten er hurtig, og hvor det er muligt maskinel. Frugten fra de forskellige jordbundtyper hales adskilt og forvandles til vin hver for sig først med de naturlige gærstammer og hen mod slutningen med tilsætning af aromaneutrale gærstammer for at sikre, at vinene bliver helt tørre. Herefter modner vinene 4 til 18 måneder frem mod aftapningen og kold klaring og bundfældning foretrækkes frem for filtrering ligesom kun minimale mængder af svovl også er blevet et mantra.
Domaine de Rome blev en del af Løgismose familien i foråret 2024, og du finder de aktuelle vine her