Arensbak
0 resultater
Arensbak
Der er flere og flere, især yngre livsnydere, tager et aktivt valg og vælger alkoholen fra uden det bunder i total askese eller tidligere misbrug. Der er bare mange, der, i en tid med fokus på motion, den trimmede krop og bæredygtighed, gerne vil opleve, hvad en ædru livsstil kan føre til.
Det har udfordret både restauranter og drikkevareproducenter, og foreløbig har kun bryggerierne for alvor fanget tidsånden. Når det kommer til de alkoholfrie vine, står sørgelighederne stadig i kø, og selvom de bedre restauranter eksperimenterer med saft og juice, har det ofte været for sødt eller for mættende. Så hvis man ikke lige ville gå med den humlede bitterhed, har der manglet alternativer.
Den niche øjnede den danske serieiværksætter Christian Arensbak for et par år siden, og da han ikke selv havde forudsætningerne for at skabe det gastronomisk alternativt til vinen, tog han kontakt til to af branchens unge talenter, sommelier Emilie Øst-Jacobsen fra Hotel- og Restaurantskolen og gastrofysiker Johanne Hvelplund fra Meyers Madhus. De besluttede tidligt at betræde på én gang nye og gamle stier ved at fundere den nye gourmetdrik på den over 2.000 år gamle drik kombucha og det ledte frem til det motto, der i dag pryder flaskerne: "Vita Bona Sine Vino" (det gode liv uden vin).
De allerførste flasker blev tappet op til Sol over Gudhjem-konkurrencen i foråret 2021, og da Johanne Hvelplund kort efter trak sig fra projektet, fik Emilie den hollandske specialist i mikrobiologi og fermentering Bram Kerkhof, der blandt andet har tilbragt adskillige år i Restaurant Nomas fermenteringslab, som ny makker. Via crowdfunding har de to fået mulighed for at tilbringe utallige timer i et køkkenlaboratorie i Kødbyen, og her er de lykkedes med at videreudvikle og raffinere udtrykket i den nye drik, som nu produceres hos Roots i Malmø og tappes hos Sunny Juice på Vestfyn.
Siden det i foråret 2022 lykkedes at ramme smagen lige i rumpetten, har der været fart på. Via Food Expo i Herning, seriøs kanvas på seriøse restauranter og Streetfood Festivalen i København er det lykkedes at opnå en bred eksponering. Den vinøse profil med den tilpasse mængde syre, det lette strejf af tannin og fraværet af sødme begejstrer, og lige nu er Arensbak på drikkekortet på toneangivende restauranter. Blandt mange flere Dragsholm Slot, Moto, A Terra, Kong Hans Kælder, Substans, Møntergade, Svinkløv badehotel og Brdr. Price.