Champagne Pierre Moncuit
4 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 20% v/6 stk.
Champagne Pierre Moncuit - 0,75lChampagne Cuvée Hugues de Coulmet Brut
91 pointJames Suckling
316,-
pr. stk. v/6
Normalpris 395,-
526,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
Champagne Pierre Moncuit - 0,75lChampagne Delos Grand Cru Brut
93 pointJames Suckling
360,-
pr. stk. v/6
Normalpris 450,-
600,- pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2012 - Champagne Pierre Moncuit - 0,75l2012 Champagne Millésime Grand Cru Extra Brut
95 pointJasper Morris Inside Burgundy
700,-
pr. stk. v/6
Normalpris 875,-
1.166,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
Champagne Pierre Moncuit - 1,5lChampagne Cuvée Hugues Coulmet Brut - magnum 150cl
91 pointDin Vinguide v. Thomas Rydberg
620,-
pr. stk. v/6
Normalpris 775,-
516,67 pr. l.
Champagne Pierre Moncuit
Champagne Pierre Moncuit blev etableret i 1889 af Pierre Moncuit og hans kone Odile Moncuit-Delos.
Champagne Pierre Moncuits vingård ligger i en lille stille gade i hjertet af vinbyen Mesnil-sur-Oger. Det er her, Krug skabte prestigeprojektet Clos de Mesnil. Det er her, Laurent-Perrier henter frugten til de fine årgangs-champagner fra Salon, og det er kommunen, som mange kalder den ypperste på hele den 20 kilometer lange østvendte skråning, som vi har lært at kende som Côte de Blancs.
Så hvis vi taler om beliggenhed, er Champagne Pierre Moncuit en ren vinder, ikke mindst fordi familien ejer hele 15 hektar med Grand Cru-status fordelt på 22 forskellige parceller omkring byen, inklusive veleksponerede dele af den måske mest berømte skråning, Les Chétillons.
Det forpligter, og siden 1977 har Nicole Moncuit først sammen med broderen Yves, og nu også sammen med datteren Valérie Charpentier ført bevis for, at der findes en vidunderlig verden ved siden af Le Grande Marques i Champagne.
Nicoles rejse har samtidig udviklet sig til et opgør med de store spilleres fokus på konform ensartethed og udeblivende overraskelser. Det har betydet et farvel til ”vin de reserve” til at udviske forskellene mellem forskellige årgange. Det har betydet et farvel til at ”manipulere med friskheden” ved at undertrykke den malolaktiske gæring. Det har betydet, at mange års flaskemodning ikke er i fokus, og endelig er Nicole begyndt systematisk at reducere mængden af tilsat likør, når bundfaldet skydes bort, og champagneproppen bankes på plads.
Resultatet er nogle af de mest transparente og vitale Champagner på markedet, som – også når der ikke er årgange på flaskerne – byder sig til med små pirrende nuanceforskelle, hver eneste gang et nyt lot-nummer frigives til salg, og befriende nok er der ingen diskussion om, hvornår de skal nydes. De er klar, når de frigives til salg, og byder sig her til med en næsten Meursault-agtig glød, som er ganske enestående.