Château du Tertre
10 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Château du Tertre
Du Tertre refererer til en bakketop og Château du Tertre ligger da også på et lille grusbjerg, der peaker i svimlende 22 meters højde i den allersydligste del af Margaux. Mod nord er der udsigt til Cantenac-Brown og mod øst er naboerne blandt de mere kendte slotte D'Angeludet og Giscours.
Château du Tertre gemmer, selvom det nuværende majestætiske slot blot er fra 1800-tallet, på en velbevaret historie, der strækker sig helt tilbage til 1200-tallet, hvor jorden var ejet af Pierre I d’Arsac, som tilhørte en af Médocs ældste familier ”La seigneurie d’Arsac”. Via arv og giftermål på kryds og tværs forblev Château du Tertre relateret til den sammen adelige familie i næsten 400 år, men herefter ledte giftermål udenfor klanen til at forbindelsen til La seigneurie d’Arsac blev kappet.
Herefter har Château du Tertre i løbet af 300 år skiftet ejere 20-30 gange, og det er egentligt forunderligt, at slottet var inde i en gylden periode netop da Napoleons embedsmænd op til verdensudstillingen i 1855 skabte den berømte klassifikation. Det er således den daværende ejer Charles-Hugues Henry de Vallandé, der havde købt slottet i 1842, der tilskrives æren for at Château du Tertre havnede i 5. Cru., men da hans søn ikke interesserede sig for arven blev det igen solgt i 1869, hvorefter de hyppige ejerskifter fortsatte. Hele vejen op gennem forrige århundrede har det således været almindeligt kendt, at slottet underpræsterede og at en lang række andre Medoc slotte udenfor 1855-klassifikationen producerede vine, der var både bedre og billigere.
I 1961 blev slottet købt af Gasqueton-familien, som investerede betydelige summer i forsøg på at løfte kvaliteten, men reelt er det først efter at slottet i 1995 blev solgt til Eric og Louise Albada Jelgersma, som også ejede Château Giscours, at vinene for alvor begyndte at brænde igennem. De indsatte den dengang kun 26-årige Alexander van Beek som general manager, og han for sin del ansatte David Fennelly som kældermester, og de 2 blev (som de senere er blevet kaldt) det dream team, som, sammen med den lokale konsulterende stjerneønolog Jacques Boissenot og ikke ubetydelige midler fra Jelgersma-familien, løftede Château du Tertre op på et niveau, hvor vinene i glasset kunne forsvare slottets placering i 5. Grand Cru Classé.
Eric Jelgersma døde pludseligt i 2018 og det ledte frem til at hans 3 børn Dennis, Derk og Valérie skulle disponere. De valgte udelukkende at satse på Château Giscours og dermed kom Château du Tertre nok engang til salg i 2020. Køberen blev en ikke oplyst investor/kapitalfold uden kompetencer indenfor drift af vinslotte og produktion af vin i Bordeaux, som i forbindelse med købet bortleasede slottet på en 25-årig kontrakt med patriarken Joseph Helfrich. Ejeren af Grands Chais de France og de Bordeaux relaterede voluminøse brands J.P. Chenet, Calvet, og Crus et Domaines de France.
Hos Løgismose har vi fulgt Château du Tertre siden Eric og Louise Albada Jelgersma kom til, og da vi også samarbejder med Grands Chais de France er Château du Tertre naturligvis fortsat en del af vores sortiment. Du finder de vine vi aktuelt lagerfører her