Dominio de Anza
0 resultater
Dominio de Anza
Dominio de Anza er ikke en selvstændig vingård, men derimod et joint venture mellem den unge vinmager Diego Magaña og den hæderkronede, profetlignede Raúl Pérez, der med ubegrænset generøsitet bliver ved at inddrage unge talenter i sin stadige rastløse strøm af nye projekter.
Dominio de Anza er således navngivet i kærlighed til og respekt for Raúl Pérez mor Esperanza Tejero, og vinene fremstilles side om side med Raúl Pérez andre vine i kælderen på Bodegas y Viñedos Raúl Pérez i Valtuille de Abajo. Det der af mange opfattes som selve epicenteret for den nye bølge af bevægende og dybt fascinerende Mencia fra Bierzo, som er dukket op på markedet i det nye millennium.
Diego Magaña er fra den fremragende årgang 1982 og opvokset i Navarra, hvor hans far Juan Pío Magaña i 1970’erne plantede Merlot og Cabernet Sauvignon og blev en af sin tids pionerer. Diego blev efter folkeskolen nærmest tvunget ind på vinuniversitet i Madrid, men så efter en rebelsk begyndelse lyset og fik blandt andet et stipendium, som bragte ham til Bordeaux (Château Fayau i Cadillac), og i 2004 arbejdede han for første gang skulder ved skulder med sin far hjemme på Viña Magaña i Navarra.
Hjemmearbejdet fortsætter med afstikkere til O. Fournier’s vingårde i Chile og Argentina indtil Diego får sin mastergrad i ønologi i hånden. Så begynder uoverensstemmelserne mellem far og søn, ligesom i så mange andre gode familier, at vokse, og i 2012 stikker Diego af for først at deltage i høsten og vinfremstillingen hos Viña Errazuriz i Chile og siden hos Thienpont-familien i Le Chais på de to berømte Pomerol ejendomme Vieux Château Certan og Le Pin.
På dette tidspunkt krydses Diego Magaña’s og Raúl Pérez veje, og da Raúl fatter sympati for den unge rodløse vinmager, spørger han om Diego ville stå i spidsen for et nyt projekt i Bierzo, som handlede om at revitalisere frugten fra nogle gamle højt beliggende vinmarker, der var tilplantet lige efter phylloxera og andre vestvendte vinmarker, som Raúl Pérez havde fået tilbudt for en slik fordi det var svært at kultivere vinstokkene således, at druerne blev fuldt modne.
Diego besøgte Raúl og de forskellige vingårde i Villafranca del Bierzo og blev forelsket både i de heterogene landskaber og projektet, og i 2014 høstede de druerne til det, der skulle blive til de 2 første vine Dominio de Anza Selección de Parcelas og Dominio de Anza Finca El Rapolao.
Bare 1.640 og 300 flasker blev det til i den første årgang, som blev begavet med henholdsvis 92 og 93 point, da Robert Parker og hans mand i Spanien Luis Gutiérrez i april 2016 introducerede dem i The Wine Advocate. Et niveau som vinene i øvrigt efterfølgende har fastholdt!