Maison Trenel Fils
3 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Pris
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Maison Trenel Fils
Trénel Fils blev etableret af Henri Claudius Trénel tilbage i 1928 i den lille by Charnay-Lès-Mâcon i det sydlige Bourgogne og blev tidligt et referencepunkt indenfor produktion af frugt likør.
I 1970'erne kom hans søn André til og sammen med vennen Jules Chauvet udvidede han forretningen med en række vine fra Macon og Beaujolais. Det handlede om vine skabt på druer købt fra betroede dyrkere, og i den periode, hvor især Beaujolais var på alles læber, etablerede Trénel Fils sig som en respekteret leverandør til gode restauranter rundt omkring i Frankrig, ligesom der også langsomt kom gang i eksporten.
I 1988 overtog André Trénel’s nevø Bruno Chambe stafetten og bistået af Hervé de Boissieu førte han traditionerne videre under det betryggende motto "On ne fait bien que ce que l’on connaît bien!" - "vi kan kun gøre det godt, som vi kender godt!".
På forkant med tidsånden stod de i spidsen for en omlægning til økologisk produktion hos alle de involverede parter i såvel vinmarkerne som frugtplantagerne, og det første til et samarbejde med den passionerede Michel Chapoutier, som siden (i 2015) valgte at gøre Trénel Fils til en driftig del af det mægtige Maison M. Chapoutier, der fra hovedsædet i Tain-l'Hermitage i disse år rækker ud efter hele verden.
Det har skabt plads til en fornyet fokusering på Trenel 's Crème de Cassis de Bourgogne, som nu udelukkende produceres på solbær plukket i en plantage nær landsbyen Concoeur hvor jordbundsforholdene er meget lig dem Pinot Noir vinstokkene er plantet i rundt om Vosne-Romanée, der ligger bare 2 kilometer fra plantagen.