Mas de Daumas Gassac
6 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- Spar 20% v/6 stk.
2023 - Mas de Daumas Gassac - 0,75l2023 Saint Guilhem le désert cité d’Aniane blanc
440,-
pr. stk. v/6
Normalpris 550,-
733,33 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2020 - Mas de Daumas Gassac - 0,75lSaint Guilhem le désert cité d’Aniane rouge
93 pointRobert Parker - The Wine Advocate
476,-
pr. stk. v/6
Normalpris 595,-
793,33 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2022 - Mas de Daumas Gassac - 0,75lSaint Guilhem le désert cité d’Aniane rouge
511,20
pr. stk. v/6
Normalpris 639,-
852,- pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2022 - Mas de Daumas Gassac - 0,75lSaint Guilhem le désert cité d’Aniane blanc
511,20
pr. stk. v/6
Normalpris 639,-
852,- pr. l.
Mas de Daumas Gassac
Historien om Mas de Daumas Gassac tog sin begyndelse da Véronique og Aimé Guibert var på udkig efter et hus langt ude på landet og faldt for de gamle bygninger ved den lille flod Gassac. Med i købet fulgte en del jord og ved en tilfældighed fik de kontakt til den berømte Professor og geolog Henri Enjalbert, som havde specialiseret sig i relationen mellem jordbund og druer og blandt andet var forfatter til bogen "L'origine de la qualit".
Det tog ham kun et par timer at fastslå at jordbunden var noget ganske særligt og at man givet kunne producere vine af Grand Cru kvalitet på stedet. Ikke mindst fordi det kolde vand fra en lille flod og de underjordiske kilder skabte et mikroklima, der mindede en hel del om Medoc.
I 1972 blev de første Cabernet Sauvignon vinstokke plantet i form af stiklinger fra en håndfuld af de berømte slotte i Medoc og samtidigt påbegyndtes arbejdet med at omdanne den gamle vandmølle ved floden til en moderne vinkælder. Den 13. september 1978 kom den dengang berømte professor og ønolog Emile Peynaud for første gang fobi. Det var i sig selv opsigtsvækkende fordi han havde nok at se til på Chateaux Margaux, Haut Brion, Mission Haut Brion, La Lagune og flere andre, men han havde hørt om projektet og var nysgerrig og udtalte senere: "Jeg har rådgivet de største producenter i Frankrig, men jeg har aldrig tidligere været så heldig at være med til fødslen af en Grand Cru".
Overvåget af Emile Peynaud kom den første årgang til verden få uger senere og i efteråret 1980 blev de første 17.866 flasker sat til salg som en simpel "vin de table de France".
I dag er det Véronique og Aimé Guiberts 4 sønner, der driver virksomheden videre og ved siden af Mas de Daumas Gassac vinene har man etableret varemærket Moulin de Gassac der dækker over 6 forskellige labels og mere end 20 forskellige vine fremstillet i samarbejde med en stribe lokale vinbønder.