TAPAS
Antipasti, hapsere, sharefood, tapas, fingerfood – kært barn har mange navne, men det handler i alle tilfælde om mad, der er nemt at spise med fingrene, og som du har lyst til at dele med andre.
ANTIPASTO: Italiensk for ”før maden” altså forret (antipasti = flertal = forretter).
I Italien består antipasti oftest af kold mad som ost, charcuteri og rå eller marinerede grøntsager. Hertil serveres ofte en salat.
TIL DEN KOMPLETTE TAPAS
Absolut uundværligt for et hvert tapasbord med respekt for sig selv er anderledes og inspirerende spreads. Med Løgismose spreadsfamilie, som består af alt fra spicy og crunchy hummus til pesto i flere smagsnuancer, byder vi på fri leg til, at du nemt kan sammensætte et komplet og kreativt tapasbord. Sammen med Løgismose kalamata-oliven fuldender de tapasbordet. Kalamata-oliven er mandelformede, mørklilla oliven, opkaldt efter byen Kalamata i det sydlige Peloponnes, Grækenland. De har en fyldig, frugtig smag, med god fedme fra et højt indhold af olie, som med tiden bliver sødere og mildere.
Sprødt tilbehør til din tapas
Løgismose rugkiks er bagt efter alle kunstens regler i tre varianter. Én fyldt med fiberrige kerner og frø, der giver struktur og en delikat nøddesmag, én krydret med rosmarin og et strejf af havsalt og én med kommen, der tilfører sødme og let krydret smag. Brug dem som sprød base til smagfulde hapsere, servér dem med Løgismose spreads på tapasbordet, eller lad dem være det knasende indslag, der fuldender ostebordet.
VINEN TIL TAPAS
Løgismoses sommelier har sammen med franske, italienske og spanske vinproducenter skabt unikke vine med autentisk smag, så du på vinhylden i Netto både finder hvid, rød og rosé og dem med bobler til dine tapasstunder.
Alle vækker de glædelig genkendelighed med bred anvendelighed
SARDINER & ANSJOSER
En helt oplagt aperitif at indlede lørdag aften med er velkonserverede sardiner, ansjoser og tunfileter. Sardiner og ansjoser kan nydes helt enkelt med ristet eller grillet brød, krydret med citron, salt og peber eller serveres lune med caponata, en siciliansk specialitet, som egner sig glimrende til sardiner.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
FRISKLAVET TAPAS
For vores kokke er de små unikke smagsopleveler, som vi ynder at kalde tapas, deres gastronomisk legeplads. Det er med tapas, de kan inspirere, innovere og lave skønne småretter af særligt gode råvarer, spækket med både gamle og nye smage. Der er forskelligt at vælge i blandt, men de tager altid udgangspunkt i sæsonens råvarer.
Kokkenes tapas er til dage, hvor måltidet skal være let, men du stadig gerne vil udfordres og inspireres, til den lille og nysgerrige sult
GRØNT PÅ GLAS & ANTIPASTI
Løgismose serie af antipasti er udviklet af vores kokke med stor kærlighed til det italienske køkken. Løgismose antipasti kan spises som de er til et godt glas vin, som topping på pizza, i salater, på tapasbordet og i pastaretter eller i din sandwich.