30/6/2020
|
Magasin 4 2020
Pølser og sauerkraut
Sauerkraut og store, kødfyldte grillpølser – das ist sehr schön! Den tyske gastronomi rummer mange (mere eller mindre spændende) retter, og vi syntes at denne servering repræsenterer netop hvad det tyske køkken excellerer i – det sure tilbehør og kødfyldte hovedrolleindehavere. Parret med et let afkølet glas tysk rødvin er det lige før de velkendte schlager-hits ringer for dine ører – og det uden at genere.
Ingredienser
- 2 glas surkål – du kan også lave den selv!
- 8 pølser , af god kvalitet
- 2 løg , fintsnittet
- 1 hvidløg , fintsnittet
- 2 laurbærblade , gerne friske
- 5 enebær
- 2 kviste timian
- Smør eller andefedt, til stegning
Sådan gør du
Sauerkraut
Step 1. Vend surkålen ud i en skål og klem vandet fra – har du tålmodighed kan du også lave surkålen selv.
Step 2. Kom lidt smør eller andefedt samt løg, hvidløg, enebær, laurbærblade og timian i en gryde og sautér kort.
Step 3. Kom surkålen i samt en slat hvidvin fra køleskabet, hvis du skulle være så heldig at have den slags stående. Lad det simre i ca. 45 minutter under låg.
Pølser
Step 1. Tænd op i grillen og grill pølserne et par minutter på hver side eller så meget du ønsker – grilning af pølser er jo nærmest en religion, så her blander vi os ikke.
Step 2. Servér pølser og sauerkraut på et stort fad, hvor der er plads til begge med en klat god sennep ved siden af og nyd et køligt glas Spätburgunder eller Lemberger.
Tip
Find sommerens bedste grillpølser fra Als Pølser i butikken på Nordre Toldbod. Læg røgede, kødfyldte, velkrydrede wienerpølser, frankfurtere og sønderjyske ringriddere på grillen
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...