31/1/2021
|
Magasin 1 2021
Pomelosalat med oksekød
Pomeloen er i de danske hjem ikke særlig velkendt, særligt ikke i det salte køkken. Citrusfrugtens søde, bitre smag fungerer perfekt sammen med det fede oksekød, chiliens stærke smag, fiskesovsens umami og limefrugtens sure noter. Denne ret er frisk ovenpå vinterens bastante mad og er helt sikkert en ret, som laves igen i løbet af foråret.
Ingredienser
- 2 stk store pomelo
- 1000 g hakket oksekød med høj fedt procent
- 4 hele løg hvoraf et hakkes fint og tre snittes til ringe
- Chili efter temperament finthakkes
- Saft og skal fra 2 økologiske lime
- 10 g ingefær revet
- 2 fed hvidløg revet
- 2 spsk soja
- 2 spsk fiskesauce
- Neutral olie til fritering/stegning
- Lidt olivenolie
- 1 bundt koriander
- Gode cashewnødder ristes gyldne i ovnen
Sådan gør du
Step 1.
Læg de 3 snittede løg i koldt vand. Bland de hakkede oksekød med det finthakkede løg. Rør omhyggeligt revet ingefær, revet hvidløg, finthakket chili, skallen af de to limefrugter, saften fra den ene lime, fiskesovs, soja, salt og peber sammen og lad det trække i mindst 15 minutter.
Step 2.
Pil imens skallen af pomeloen, og skil den i fileter – fjern det hvide kød, der omslutter fileterne. Pil fileterne i grove stykker.
Step 3.
Sæt en pande over og kom en ½ liter neutral olie i. Varm olien op, med blusset på halv effekt. Hæld det kolde vand fra de snittede løg og tør dem omhyggeligt.
Step 4.
Hæld forsigtigt løgene i den varme olie og steg dem gyldne under omrøring, i ca. 1/2 time. Lad dem herefter dryppe af på køkkenrulle. Drys afslutningsvis løgene med salt.
Step 5.
Kassér olien, tør panden af og steg kødet ved moderat varme til det er gyldent og sprødt. Krydr kødet med salt og peber.
Step 6.
Marinér pomelo-stykkerne med limesaften, salt og peber, olivenolie, samt evt. ekstra chili, hvis retten ønskes ekstra stærk.
Step 7.
Anret som på billedet og fordel soya-fiskesauce-dressingen udover inden servering.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...