Løgismose i Netto
Små tærter
Med spinat og gedeost. Den lille, hvide gedeost er med sin salte, friske og let-syrlige smag en rigtig god ingrediens i det salte køkken. Vores kok Thomas bruger gedeosten i disse små tærter sammen med spinat og pinjekerner. Tærterne pryder ethvert bord til både aften og frokost.
Ingredienser
- Tærtedej
- 62 g koldt Løgismose smør
- 160 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- ½ tsk salt
- ¼ dl iskoldt vand
- Lidt smeltet Løgismose smør til formene
- Fyld
- 200 g skyllet babyspinat
- 2 stk æg
- 1½ dl Løgismose piskefløde
- 2 fed hvidløg , knust
- 1 bundt persille , hakket
- 100 g gedeost
- 50 g pinjekerner
- Salt og friskkværnet peber
- Derudover
- 4 stk små tærtebunde , 10-12 cm Ø
- Røremaskine med dejkrog
Sådan gør du
Tærtedej
Step 1. Jo koldere en tærtedej kan røres sammen jo bedre. Man kan derfor med fordel køle melet af i køleskabet eller fryseren, inden man begynder på dejen.
Step 2. Skær smørret i tern og smuldr det godt sammen med melet. Kom blandingen i skålen til røremaskinen og brug dejkrogen til at samle dejen let. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør lige netop, til dejen har samlet sig. Tag evt. hænderne i brug til allersidst. Hvis dejen røres for meget, vil den trække sig sammen ved bagning.
Step 3. Tryk dejen en smule flad, pak den ind i husholdningsfilm og læg den på køl i 30 minutter.
Step 4. Tænd ovnen på 200 °C. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Skær 4 cirkler, der er lidt større end dine tærteforme, brug evt. en tallerken som skabelon. Pensl formene med lidt smeltet smør, inden dejen trykkes ned, der må gerne stikke lidt dej op over formen hele vejen rundt. Forbag bundene ved 200 grader i 10-15 minutter.
Fyld
Step 1. Spinaten lægges i et dørslag og overhældes med kogende vand og duppes derefter tør med køkkenrulle.
Step 2. Æg, fløde og hvidløg piskes sammen, tilsæt spinat, persille, peber, salt og vend det rundt. Fyldet hældes i tærtebundene, gedeosten smuldres over fyldet og der drysses med pinjekerner til sidst.
Step 3. Tærterne bages færdige ved 200 °C i 12-15 minutter, eller til fyldet er fast.
Tip
Du kan altid købe gedeost i gourmetsupermarkedet på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...