Spaghetti carbonara
Pasta carbonara er en italiensk klassiker, som menes at have sin oprindelse i Rom fra midten af det 20. århundrede.
Det er en lynhurtig, men ikke desto mindre, vanvittigt velsmagende pastaret. Sørg derfor for, at dine gæster sidder klar ved bordet, når du går i gang, retten skal nemlig spises med det samme, den kommer af panden.
Ingredienser
- 500 g spaghetti
- 300 g bacon, guanciale eller pancetta
- 1 stk finthakket skalotteløg
- 4 stk hele æg
- 2 stk æggeblommer
- 150 g fintrevet pecorino eller parmesan
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Kog pastaen i saltet vand. Imens den koger skæres det valgte kødstykke i små tern, det ristes sprødt på en pande, tilsæt løg og skru ned for varmen.
Step 2
Pisk æggene og vend dem sammen med rigeligt peber og osten.
Step 3
Pastaen drænes i et dørslag, sluk for panden og kom pastaen på panden. Vend det godt sammen og tilsæt æggemassen, så snart det hele er vendt sammen hældes carbonaraen på et fad og serveres, med friskrevet ost på toppen.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...