Fakta
- 6 stk. 10.684,50
Châteauneuf-du-Pape - magnum 300cl
- 6 stk. 10.684,50
2.095,-
698,33 pr. l.
6 stk.
10.684,50
1.780,75 pr stk.
Spar 1.885,50
Anbefalinger
Vinous by Antonio Galloni
94-95
A complex, expansive bouquet evokes ripe red and dark berries, potpourri and smoky minerals accented by an exotic Moroccan spice quality. Shows impressive depth as well as energy on the palate, offering sappy black raspberry, bitter cherry and spicecake flavors; an undercurrent of juicy acidity adds lift and back-end cut. Finishes sweet, gently tannic and very long, leaving behind mineral, garrigue and cherry liqueur notes.Josh Raynolds - December 2019Jeb Dunnuck
94
I loved the 2017 Châteauneuf Du Pape from barrel last year, and it didn’t disappoint from bottle. Revealing a deeper ruby/purple color as well as a killer bouquet of crème de cassis, ground pepper, candied violets, garrigue, and a touch of graphite, it hits the palate with medium to full-bodied richness, a rich, concentrated, structured mouthfeel, and a great finish.Jeb Dunnuck - October 2020Wine Enthusiast
95
Anna Lee C. Iijima - Marts 2021
Beskrivelse
Dette er efterfølgeren til den tiljublede og allerede historiske 2016'er, som fik vor tids måske største Rhône-ekspert, John Livingstone-Learmonth, til at notere "This takes me back to the glory days of the 1960s here", samtidig med at han placerede vinen helt oppe i toppen af appellationen. Det har givet lagt lidt af et pres på Pierre Fabre, som i dag er den ledende vinmager, men han har, selvom han har været udfordret, løst opgaven.
I Løgismose er vi mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord javist. Ikke mindst fordi en vis Robert Parker på toppen af sin karriere noterede "This estate has produced some of the greatest Chateauneuf du Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top 25 wines of my lifetime), 1955 and 1961". Men det er der, vi er. Pierre Fabre formår på forunderlig vis at tilføre en ekstra lille film af fylde, uden det rykker ved vinens grundliggende delikatesse og finesse, og det gør denne Châteauneuf-du-Pape til en sexet autentisk elegantier, som elegant danser forbi alle de mere bredbugede Paver, når det kommer til drinkability.
Og det er en smuk historie i et år, hvor først frosten kom snigende i maj og stjal mellem 30 og 70% af frugten og hvor udbredte problemer med coulure på Grenache vinstokkene senere skabte problemer med frugtsætningen. For Pierre Fabre betød det, at han kom til at bruge lidt mere Syrah i drueblandingen og i den sidste ende, at det der skulle være blevet til mere end 300.000 flasker endte i omegnen af 180.000! Vi har fået 3 paller og der kommer desværre ikke flere.
Vinen er altovervejende skabt på 3 af de tilladte druer i appellationen, og stadig med Grenache i spidsen, som efter gæringen for den ene halvdels vedkommende modner i 228-liters Bourgognefade (hvoraf 25% var nye i 2016), og for den anden halvdels vedkommende modner i rustfrit stål. Den endelige cuvée sammenstikkes efter 14 måneder og når vinen efter et par måneder har sat sig, modtager den en let filtrering og fyldes på flasker.
En dejlig saftig Châteauneuf-du-Pape med masser af modne brombær, blommer og jordbær, der langsomt smelter sammen med de subtile søde og ristede noter fra fadlagringen. Fyldig, imponerende javist, men det er på en afvæbnende og aldrig voldsom måde. Bare legesyg og dybt inspirerende med masser af komplekse aromaer fra modne bær, ristede kaffebønner, mørk chokolade og pirrende garrigue.
Som altid smager vinen herligt, lige så snart den kommer til salg, især hvis den får lov til at åbne op for alle herlighederne i store Bourgogneglas. Om et par år bliver den endnu bedre, og vi bliver ikke overraskede hvis enestående oplevelser venter om både 15 og 20 år.
Producent
Det var i 1978 at Lene Grønlykke i en anden tid svingende ind på gårdspladsen foran Château Mont-Redon, knyttede den første kontakt og siden sikrede sig eneforhandlingen i Danmark af slottets særlige label Vignoble Fabre, som ellers var forbeholdt Frankrigs fineste og førende restauranter.
Lige siden har vi i Løgismose fulgt udviklingen på dette domaine, og gang på gang er vi blevet overraskede og begejstrede over den næsten feminine elegance i vinene, som fætrene Didier Fabre og Jean Abeille i 3. generation stædigt fastholdt som stedets signatur på trods af tidens knæfald for potens og maskulin power. I efteråret 2016 kom det imidlertid til et brud, da deres børn ikke længere kunne forenes om projektet, og i dag er Pierre Fabre ene om at repræsentere den 4. generation.
På Château Mont-Redon spottede de som de første mulighederne på den store flade slette oppe bag byen Châteauneuf-du-Pape, og i løbet af et par generationer vekslede familien udstrakte arealer med lavendel og småskov til vinmarker. De oprindelige 2,5 ha. fra 1923 er i dag blevet til små 200 ha. alene i Châteauneuf-du-Pape (hvoraf mere end 100 ha. er i produktion), og dertil kommer betydelige besiddelser i Lirac og Côtes du Rhône, som betyder, at Château Mont-Redon alene på den baggrund er gået hen og blevet den største spiller i det sydlige Rhône, når det handler om produktion af kvalitetsvine.
Og det stopper ikke her: Samarbejder med en lang række betroede vinbønder betyder at der siden årtusindeskiftet også er skabt en serie af såkaldte "Réserve Mont-Redon" vine fra Rhône samt en Saint Max rosé fra Provence, og endelig har Pierre Fabre i 2020 og 2021 erhvervet de 2 biodynamiske og økologiske vingårde Domaine de l’Oratoire Saint-Martin i Cairanne og Domaine du Joncier i Lirac.
Det dejlige er, at vi bliver mere og mere overbeviste om, at Château Mont-Redon i disse år leverer på et niveau, som kommer til at gå over i historien. Det er store ord, men vi er ikke alene med vores begejstring.
Selv Robert Parker - der ellers om nogen har været med til at iscenesætte de dunkle og muskuløse vine - måtte overgive sig til sidst og indrømmede i 2011, at "This estate has produced some of the greatest Châteauneuf -du-Papes I have ever tasted, including their 1949 (one of the top-25 wines of my lifetime), 1955 and 1961”. (Wine Advocate nr. 197 i oktober 2011).
Og lidt mere for nylig – i februar 2024 – var Matt Walls, Decanter Magazines seneste mand i Rhône, inviteret forbi for at opleve Mont-Redons berømte samling af ældre årgange, der for tiden strækker sig tilbage til 1961.
Matt Walls smagte 18 forskellige årgange, og kun én af vinene nåede ikke op forbi de 90-point. F.eks. noterede han om 1961-årgangen samtidig med at han kvitterede med 96-point: ”Deep foxy brown colour. Taking on some soy sauce and aromas that remind me of old Madeira – slightly balsamic, a touch of VA and intense umami. Full, mouth filling and still so generous. Intense, long and powerful – extraordinary for a wine of this age. Still has a touch of grippy tannin on the long finish, along with mushroom, veal stock and soy sauce flavours. Such life force. By no means dead yet!”
Vi bestræber os på altid at have adskillige årgange af de pavelige vine i sortiment. Se det aktuelle udvalg her.
Oprindelse
Region
Rhone dalen ligger i Sydøstfrankrig langs Rhone floden. Dalen følger floden ca 240 km og er dermed også et af Frankrigs største vinområder. Den opdeles i Nord og Syd, hvor særligt den sydlige del har udpræget Middelhavsklima med lange, tørre somre og den konstant blæsende Mistralvind . Der laves mange vintyper, men hovedvægten ligger på rødvin. I Nord anvendes Syrah til rødvine og Viognier, Marsanne og Roussanne til hvidvine, mens den sydlige og klart største del af dalen anvender et bredt spektrum af druer, som udover Syrah også tæller druer som feks Grencahe, Mouvedre, Cinsault. Af grønne Rhone druer kan nævnes Clairette, Roussanne, Marsanne og Boubolenc.Distrikt
Chateauneuf-du-Pape er en historisk appellation mellem byerne Orange og Avignon i den sydlige del af Rhonedalen. I vinmarkerne med de runde, hvide sten "Galets", stortrives Grenache druen, og den bruges både solo og i kombination med sorter som Syrah, Mouvedre og Counoise i de fyldige og krydrede rødvine, appellationen er kendt for. Appellationen inkluderer også hvidvine, som ligeledes hyppigst er blends af forskellige sorter her i blandt Grenache Blanc, Rousanne, Clairette og Bourboulenc. I alt er 13 druesorter tilladt i Chateauneuf-du-Pape. Særligt rødvinene, som klart udgør den største del af produktionen, anses for at være de mest prestigefyldte i den sydlige Rhonedal, og vinene har generelt godt potentiale for udvikling i flasken.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter