Fakta
- 6 stk. 4.584,90
2020 Ribera del Duero Alión
- 6 stk. 4.584,90
899,-
1.198,67 pr. l.
6 stk.
4.584,90
764,15 pr stk.
Spar 809,10
Anbefalinger
Guía Peñín
96
Juni 2023
Vinous by Antonio Galloni
93
Joaquín Hidalgo - September 2023
James Suckling
94
November 2023
Tim Atkin - Master of Wine
94
Ribera Del Duero special report 2023
Robert Parker - The Wine Advocate
95
Luis Gutiérrez - Juni 2024
Beskrivelse
Bodegas Alión kom til verden i 1992, da familien Alvaes, der 10 år tidligere havde erhvervet Vega Sicilia, fornemmede, at vinene fra Ribera del Duero virkelig begyndte at rykke på den internationale vinscene og langsomt begyndte at liste den spanske førertrøje fra Rioja og Priorat.
Dengang en helt nyopført Bodega på 2.300 m2 som blev skudt i gang med frugt fra et halvt hundrede ha., som hidtil have indgået i puslespillet omkring legenden. I dag stadig med frugt fra Vega Sicilia, men også med frugt fra 12 ha. omkring bodegaen samt købt frugt fra en mosaisk af interessante parceller omkring Pesquera, Moradillo, Roa, La Aguillera og Quintinalla de Arriba, som komplimenterer hinanden og sammen med stadig mindre fokus på langvarig fadlagring giver Bodegas Alión sin egen profil og ret både i forhold til Vega Sicilia og de øvrige topvine i den øvre del af Douro-dalen.
Udelukkende manuel høst i perioden 14. september til 4. oktober med en soignering af klaserne ude i de forskellige vinmarker inden frugten blev bragt til vingården i 12 kilos plastkasser. Her skete der endnu en soignering inden alle stilke blev fjernet forud for en let knusning og gæringen uden fremmede gærstammer i et nyt batteri af mindre egefade, der yderligere raffinerede og præciserende gæringen parcel for parcel. Herefter fulgte for 90% af vinens vedkommende 12 måneders modning i 80% nye og 20% brugte fade (90% franske og 10% amerikanske), mens de sidste 10% fik lov til at vente på den fadlagrende vin i store betontanke. Herefter blev den endelige cuvée sammenstukket kort inde i 2021, og efter 4 måneder i tankene blev vinen tappet i maj 2021, hvorefter der fulgte yderligere 15 måneders modning i flasken frem mod frigivelsen.
Anden Alión fra de nye gæringstanke og tredje gang, at en del af vinen ikke fadlagres, og det markerer angiveligt, at den nye vinmager Gonzalo Iturriaga, der tiltrådte i 2015 og efterfølger Xavier Ausàs (1996-2015) og ikoniske Mariano Garcia (1966-1996), nu har fået carte blanche til at satse yderligere på terroir og frugt.
Som det ses, er anmelderne helt med på den rejse Bodegas Alión er på, og dette er da også en meget velgørende, ja veltrimmet udgave af vinen, som allerede nu charmerer og nok engang kan vise sig at være den foreløbige kulmination. Rigelige mængder af sorte kirsebær, solbær og andre modne mørke bær, som følsomt akkompagneres af vanilje, tobak, chokolade samt let ristede hasselnødder. Fyldig, saftig og allerede med velintegrerede tanniner. What's not to like?
Producent
Vega Sicilia distribueres ikke på normal vis, men overlades til en lille gruppe, som kontrolleres af familien Alvarez, som har ejet Vega Sicilia siden 1982. På det danske marked er det Sigurd Müller i Aalborg, som er den udvalgte, og Løgismose har derfor ingen direkte import. Afhængig af høstens størrelse tildeles Sigurd Müller som herefter tilbydes til Sigurd Müllers foretrukne samarbejdspartnere.
Sigurd Müller profilerer Vega Sicilia således:
I 1859 overtog Don Eloy Lecanda Vega Sicilia fra sin far. Han interesserede sig meget for vinbrug og tog i 1864 til Bordeaux for at købe vinstokke. Han købte 18.000 stokke Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec, Merlot og Pinot Noir. Vinstokkene blev omtalt som “eksotiske planter til et anerkendt brug” af de spanske myndigheder. I 1888 kom Don Eloy Lecanda i økonomiske vanskeligheder, og i 1903 måtte ejendommen overgå til Antonio Herrero Velázques-Duró. Vinkældrene blev imidlertid lejet ud til Palacio-brødrene, som ansatte “Txomin” (Domingo Garramiola) til at lave vin for dem. Denne blev på stedet, da lejemålet udløb og begyndte at skabe årgangsvine for Herrero-brødrene. I løbet af 20erne opnåede Vega Sicilia sin første store berømmelse og fik adskillige priser. Vinbruget var imidlertid ikke rentabelt, og det blev solgt igen i 1952. Det skiftede ejere et par gange indtil 1982, hvor familien Alvarez, som også er de nuværende ejere, overtog det.
Produktionen hos Vega Sicilia er helt traditionel og naturlig. Vega Sicilia er en vin, der hverken klares eller filtreres, med et gennemsnitligt udbytte, der ligger nede på 1 kg druer pr. vinstok. Bodegas Vega Sicilia er i dag på 120 ha med en druesammensætning, der består af 80% Tinto Fino og 20% Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Hos Vega Sicilia interesserer man sig ikke for kvantitet, men kun for kvalitet og karakter. Nogle år er det således ikke muligt at producere vinene “Unico” eller “Valbuena”.
Vega Sicilias bedste vine tilbringer en minimum 7 år lang og gådefuld rejse på træ. Efter 1 år flyttes vinene fra de store egetræsfade til mindre, næsten nye fade. Derefter flyttes de igen til nye fade for en etårig periode. De sidste 3 år ligger vinene på gamle fade, hvor de omstikkes hver tiende måned. Rejsen ender med 2 års hvile på flasker. Visse årgange lagres dog i længere tid på træ eller flaske før frigivelse. Vega Sicilia har sine egne værksteder, hvor man laver og reparerer fadene. Træet er nøje udvalgt og har en stor indflydelse på vinenes aroma, smag og tannin.
Du finder de vine vi tilbyder fra denne historiske vingård her
Oprindelse
Region
Castilla Y León ligger nordvest for Madrid og er den største af Spaniens 17 regioner. Klimaet er kontinentalt med store udsving i temperaturen mellem dag og nat. Regionen dækker over 9 DO'er her iblandt nogle af Spaniens højst estimerede. Den langt overvejende del af produktionen er rødvin og Tempranillo regerer i Ribera del Duero og Toro, mens Mencia har sin højborg i Bierzo. Mest kendt for hvidvin er Rueda, hvor der dyrkes både Verdejo, Viura og Sauvignon Blanc.Distrikt
Ribera del Duero ligger i regionen Castilla Y Leon i det nordlige Spanien og anses for at være en af landets bedste vindistrikter. Vinmarkerne spreder sig på hver side af Duero floden på et plateau mellem 500 og 900 moh. Klimaet er ekstremt kontinentalt med varme og tørre somre og råkolde vintre. Stort set hele produktionen udgøres af rødvin med hovedvægt på Tempranillo ledsaget af små mængder Albillo og Garnacha samt Cabernet Sauvignon, Merlot og Malbec. Garnacha bruges også til at lave små mængder rosévin.
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter