Château Bélair-Monange
10 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
Fine Wine
- Spar 20% v/6 stk.
2020 - Château Bélair-Monange - 0,75lChâteau Bélair-Monange
99 pointDecanter Magazine
1.756,-
pr. stk. v/6
Normalpris 2.195,-
2.926,67 pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2021 - Château Bélair-Monange - 0,75lChâteau Bélair-Monange
96 pointJames Suckling
1.596,-
pr. stk. v/6
Normalpris 1.995,-
2.660,- pr. l.
- 2011 - Château Bélair-Monange - 0,75l
Château Bélair-Monange
94 pointWine Enthusiast
1.295,-
1.726,67 pr. l.
- 2016 - Château Bélair-Monange - 0,75l
Château Bélair-Monange
97 pointDecanter Magazine
1.699,-
2.265,33 pr. l.
- 2019 - Château Bélair-Monange - 0,75l
Château Bélair-Monange
99 pointDecanter Magazine
1.895,-
2.526,67 pr. l.
Château Bélair-Monange
Belair-Monange er navnet på det slot, som længe blot har heddet Belair, og dette er dermed vinen fra et nærmest legendarisk slot i Saint-Emilion. Der har været dyrket druer på stedet i hvert fald siden det 14. århundrede. Det var her at den allerførste slotsaftapning fandt sted i Bordeaux tilbage i 1802, og slottet har været begunstiget af at tilhøre den samme familie i århundreder.
Først i 1916 sælger Canolles-slægten til Edouard Dubois Challon som sammen med sin familie viderefører de stolte traditioner på stedet som blandt andet betyder at slottet i 1959 blev rangeret som "Premier Grand Cru Classé B" lige efter Château Ausone og Château Cheval Blanc.
I 2003 døde Heylette Dubois Challon imidlertid uden arvinger, og hun testamenterede derfor slottet til den daværende bestyrer Pascal Delbeck. Han manglede imidlertid den nødvendige kapital og efter først at have solgt 31% af aktionerne til Moueix opgiver han i 2008 at videreføre slottet, hvorefter Christian, Edouard og Charlotte Moueix kan føje endnu et slot til deres i forvejen imponerende portofølge, og fejre begivenheden ved at ændre slottets navn en lille smule til minde om deres mor og farmor Anne-Adèle Monange.
Ejendommen råder i dag over knap 13 ha. vinmarker smukt eksponeret mod syd og sydøst. Jordbunden er en blanding af ler og kalksten og vinstokkene, der har en gennemsnitsalder på omkring 60 år (og det er meget i Bordeaux), er plantet med en tæthed på 6.600 planter pr. ha. 80% af arealet er tilplantet med Merlot, de resterende 20% med Cabernet Franc, og siden 1994 har man taget hensyn til biodiversiteten i vinmarken uden helt at slå over i økologisk landbrug.
Vinen er traditionelt fremstillet og modtager 16 til 20 måneders fadlagring (30-50% nye) inden den sammenstikkes, klares med æggehvider og tappes på flaske. Resultatet er en fyldig, men stadig elegant og som regel tidligt charmerende Saint-Emilion, der samtidigt er kendt for at udvikle sig smukt ved modning i 10-15 år eller meget mere.
Årlig produktion: Ca. 18.000 flasker.
Se vores aktuelle vine fra Bélair-Monange her