Domaine Pierre Gaillard
9 resultater
Type
Land
Region
Distrikt
Drue
Årgang
Pris
Vis kun varer på tilbud
Anmeldelser
Produktionsmetode
Passer godt til
Forhandler
- 6 stk. 2694,00
2023 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75lCôte-Rôtie
16 pointJancis Robinson
449,-
pr. stk. v/6
Normalpris 725,-
966,67 pr. l.
- 6 stk. 1194,00
2022 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75lCrozes-Hermitage
15 pointJancis Robinson
199,-
pr. stk. v/6
Normalpris 325,-
433,33 pr. l.
- 6 stk. 2094,00
2022 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75l2022 Cornas
92 pointDecanter Magazine
349,-
pr. stk. v/6
Normalpris 575,-
766,67 pr. l.
- 6 stk. 1554,00
2022 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75l2022 Saint-Joseph Clos de Cuminaille
93 pointDecanter Magazine
259,-
pr. stk. v/6
Normalpris 420,-
560,- pr. l.
- Spar 20% v/6 stk.
2021 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75l2021 Saint-Joseph
92 pointDecanter Magazine
236,-
pr. stk. v/6
Normalpris 295,-
393,33 pr. l.
- 6 stk. 1314,00
2023 - Domaine Pierre Gaillard - 0,75l2023 Saint-Joseph
92 pointVinbladet (Danmark)
219,-
pr. stk. v/6
Normalpris 345,-
460,- pr. l.
Domaine Pierre Gaillard
Robert Parker udtrykte det meget præcist, da han i sin tid skrev: "Pierre Gaillard har nu mere end 20 års erfaring, så han kan ikke længere betragtes som en "up and coming superstar". Den status har han for længst nået".
Pierre Gaillard har arbejdet sig op ved hjælp af stædighed og hårdt arbejde. I starten sammen med Guigal hvor han var med til at etablere La Turque som et benchmark i Côte Rôtie, og undervejs skrabede han penge sammen, så han kunne købe sit første stykke jord. Det skete i 1981, hvor Pierre erhvervede små 3 ha. på en stejl skråning oppe bag ved Chavanay, og efter at have ryddet den sandede østvendte skråning og anlagt terrasser til vinstokkene var det, der skulle blive til "Clos de Cuminaille", en realitet.
Siden er det gået slag i slag og Pierre Gaillard kan i dag tilbyde en af de mest interessante kollektioner i nordlige Rhône skabt på et spændende miks af frugten fra egne eller lejede vinmarker kombineret med frugten fra betroede druedyrkere.
Hele potentialet mødes i kælderen som ligger udenfor landsbyen Malleval højt oppe på skråningerne langs Rhônefloden. Her gærer druerne til vin i rustfrit stål eller træ alt efter type. Omrøring, overpumpning og sidenhen omstikning begrænses til et minimum og resultatet er en gennemgående transparence og lykkelig elegance i alle vinene, som er ganske enestående.
Bonusinfo:
Både far og datter er også optaget af vinens kulturhistorie og den måde man lavede vin på før i tiden. Det har de sidste 15 udløst et samarbejdet med "Musée Gallo-Romain" i Saint Romain-en-Gal, hvor de har lagt vinstokke og vin til et projekt, der hedder "TOUS LES CHEMINS MÈNENT AU RHÔNE" (Alle veje fører til Rhône). Sammen med museumsfolkene nørder de i mikroskala med at rekonstruere, hvorledes Romerne forvandlede druerne til vin og efterfølgende forsøgte af Historisk konservere og smagsætte den med f.eks. irisrod, bukkehorn, honning, harpiks og måske endda også havvand.
Familien Gaillard har været en del af Løgismose familien siden 2015. Du ser vores aktuelle vine her