12/8/2024
Albondigas
Albondigas er noget så saftigt som det spanske ord for kødboller samt navnet på en let krydret, tomatiseret suppe med grønt og kødboller. Her får du vores kok, Kaspers, milde og runde version fuld af smag og med noget så bekvemt som Løgismose færdigkogte kyllingekødboller.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 fed hvidløg
- Chili efter smag
- 4 spsk Løgismose jomfruolivenolie
- 1 løg
- 2 mellem store gulerødder
- 5 dl hønsebouillon
- 1 god håndfuld haricot verts
- 1 peberfrugt
- 1 squash
- 1 bdt frisk koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødte koriander
- salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Pil og knus hvidløg. Skær løg, peberfrugt, gulerødder og lidt chili i halve skiver.
Step 2
Hak enderne af de grønne bønner, halvér dem og skær squash i grove tern.
Step 3
Opvarm en gryde med olivenolie til mellem varme og tilsæt hvidløg, løg, peberfrugt og gulerødder. Steg i 5 minutter.
Step 4
Tilsæt spidskommen og koriander. Lad stege med 1 minut.
Step 5
Tilsæt hakkede tomater, og kog ind et par minutter.
Step 6
Tilsæt hønsebouillon, og kog i 10 minutter.
Step 7
Steg squash og bønner på en varm pande med lidt olie til de får farve.
Step 8
Overfør stegte grøntsager og kødboller til suppen, kog et par minutter, og smag til med salt og peber.
Step 9
Servér dampende varm med friske koriander og chili på toppen.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...