31/8/2020
|
Magasin 5 2020
Krikand med glaserede rødbeder og sauce med brombær
Krikanden er den mindste af de danske ænder og en, for mange, meget overset spise. Glæd dig til en elegant hovedret, som vil behage de spisende – især, hvis du skænker rødvinene fra Chinon i glasset.
Ingredienser
- 6 køkkenfærdige krikænder , skær lår og ryg af krikænderne, hak det fint.
- 400 g små rødbeder
- 2 store rødløg
- 1 bakke brombær
- 400 ml rødbedesaft
- ½ dl rødvinseddike
- 2 dl rødvin
- ½ citron , skallen herfra
- 6 sorte peberkorn
- 1 fed hvidløg , finthakket
- 1 kvist rosmarin
- 1 laurbærblad
- 1 kvist timian
- 75 g smør
Sådan gør du
Step 1.
Sæt rødbeder og rødløg over i en gryde med koldt vand og kog dem møre, ca. 25-30 minutter.
Step 2.
Varm ovnen op til 230 °C.
Step 3.
Rids skindet på krikænderne, krydr med salt og peber og steg ænderne ca. 10 minutter i ovnen.
Step 4.
Lad dem hvile 8-10 minutter. Sluk ikke for ovnen, da ænderne skal varmes før servering.
Step 5.
De hakkede andelår og -ryg brunes af i en gryde, hæld fedt fra og tilsæt rødvinseddike, som koges næsten væk.
Step 6.
Tilsæt peberkorn, krydderurter, citronskal, rødvin, rødbedesaft og kog ind til ca. 1 1⁄2 dl. Si saucen.
Step 7.
Pil skallen af rødløgene og skær dem i kvarte fra top til rod.
Step 8.
Smut rødbederne.
Step 9.
Kom den reducerede sauce i en sauterpande og pisk smørret i, det må ikke koge.
Step 10.
Smag til med salt og peber. Sving heri rødbederne til de er helt glaserede.
Step 11.
Varm hurtigt krikænderne i ovnen, skær brysterne fra benet.
Step 12.
Anret andebryster, glaserede rødbeder, løg, brombær på varme tallerkener som på billedet og kom saucen dekorativt henover.
Tip
Har du mulighed for at få fat i de små delikate fugle, er det blot at trække i forklædet og sætte gang i køkkenet med denne opskrift, hvor andekødet også er smagsgiver i den intense sauce. Kan du ikke få fat i krikænder, kan andre fugle såsom duer sagtens bruges.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...