12/8/2024
Kyllingekødboller med kartoffelmos, tyttebær og brun sovs
Svenskernes nationalret og IKEAs trækplaster. Her serveret med Løgismose færdigkogte kyllingekødboller, kartoffelmos med rigeligt smør, brun sovs og naturligvis tyttebær.
Ingredienser
- Kötbullar
- Kartoffelmos
- 1 kartoffel
- 150 g Løgismose smør
- 1 dl Løgismose sødmælk
- Brun sovs
- 50 g Løgismose smør
- 60 g hvedemel
- 1½ dl rødvin
- 10 g salt
- 1½ g sort stødt peber
- 20 g ribsgelé
- 1 dl Løgismose piskefløde
- 5 dl kalvefond
- Til servering
Sådan gør du
Step 1
Skræl kartofler, og kog godt møre.
Step 2
Hæld vandet fra, og gem lidt til saucen. Tilsæt smør og sødmælk. Mos kartoflerne med en kartoffelmoser uden at arbejde for meget med den.
Step 3
Smelt smør i en gryde, og kom kødbollerne herpå. Rist dem lysebrune hele vejen rundt, og tag kødbollerne ud af gryden.
Step 4
Tilsæt hvedemel til gryden. Lad riste ved mellem varme i et par minutter. Sørg for det ikke brænder.
Step 5
Tilsæt rødvin under omrøring, og lad simre et par minutter.
Step 6
Tilsæt kalvefond, salt, peber og ribsgele. Lad simre et par minutter.
Step 7
Tilsæt fløde, kog blank, og smag til med salt.
Step 8
Servér med Løgismoses tyttebær.
Tip
Når der arbejdes for meget med en kartoffelmos, bliver den lang og klistret. Rør derfor mindst muligt ved den.
Tip
Des bedre fond, des bedre sauce. En fond er allerbedst, når den laves selv, men du kan sagtens købe i butikkerne.
Tip
Hvis den mangler lidt dybde kan en lille smule blå ost og lidt af kartoffelvandet give det ekstra skub.
Andre forslag
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...
Tomatsalat med grillede nektariner og sardiner
En smuk sommersalat, der altid hitter – til både aperitiffen og grillmaden.
Umuts saftige kyllingespyd med Løgismose kylling
Kom med Umut til grillaften, og få hans opskrift på saftige kyllingepryd af Løgismose kylli...
Klassisk rejemad med grillet citron-mayo
En delikat lille forret eller god frokost.
Rejemadden er både visuelt stimulerende med sin...
Sommerens grillmarinader
Maden til sommerens fejringer og runde fødselsdage med mange mennesker i alle aldersgrupper behøv...