31/5/2019
|
Magasin 5 2019
Kyllingespyd i teriyaki-sauce
Du kan i de fleste supermarkeder finde færdig teriyaki-sauce, at marinere kyllingen i, men den hjemmelavede version smager altså formidabelt godt og kan bruges, ikke kun til kylling, men også til grøntsager, store rejer og fisk.
Ingredienser
- 600 g kyllingekød
- 2 dl vand
- 4 spsk muscovadosukker eller brun farin
- 2 spsk majsstivelse (Maizena)
- 3 spsk soja
- 1½ spsk sukker eller honning
- 1 tsk friskrevet ingefær
- ½ fed hvidløg
- Evt. lidt chiliflager
- 8 grillspyd (lagt i blød i vand i 10 min)
Sådan gør du
Teriyaki-sauce
Step 1. Kog vand, muscovadosukker, honning, soyasauce, hvidløg og friskrevet ingefær op i en kasserolle og lad den simre ved middel varme i cirka 5 minutter.
Step 2. Udrør majsstivelse (maizena) i lidt koldt vand og rør den i kasserollen. Lad saucen simre, til den har den ønskede konsistens, den må gerne være som sirup. Lad saucen køle af.
Kyllingespyd
Step 1. Skær kyllingen i passende stykker og dup dem tørre med lidt køkkenrulle. Marinér dem i teriyaki-saucen i et par timer og gerne til næste dag.
Step 2. Sæt kyllingestykkerne på spyd og grill dem – eller bag dem i ovnen – ved høj varme i 15-20 minutter imens de vendes jævnligt.
Step 3. Tjek om kyllingen er helt gennemstegt før den tages af grillen, eller ud af ovnen.
Tip
Lad grill-middagen smage af frihed. Find Løgismose-kyllingen i Netto.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...